Een top dag voor Bastiaan in Mill

Bastiaan Klee op Mill voor het Buitenhuis Racing Team
s’Morgens vroeg vertrokken naar het Brabantse Mill met Blom en van Heugten. Bastiaan zat lekker in z’n vel, vrijdagavond een goed gesprek gehad met pa en dat heeft hem goed gedaan ook. De stemming zat er lekker in, want vandaag kon z’n maatje Stijn kampioen worden. Dus dubbelop een spannende dag!
 
Tijdtraining
De baan was super zwaar, maar meestal altijd in Bastiaan z’n voordeel, want hoe zwaarder de baan hoe beter het gaat! Hij zat in de 1e groep met 28 rijders. De tijdtraining ging super, hij reed netjes en zette een 20e tijd. In de B-finale dus.
 
1e manche
Klaar voor de start! Hij kwam als 14e door…
Hij reedt al gauw naar voren toe en ging als een speer! Hij zat achter Shirley Verkade op een 9e plek en die zou die pakken ook. Hij vocht lekker en reedt goed agressief rond. In één van de laatste rondes heeft hij haar dan ook te pakken gekregen en eindigde Bastiaan op een 8e plaats, en dat vanaf de 14e plek! Hij was lekker zwart en motor ook, dus motor gauw naar de spuitplaats gebracht en klaar voor de 2e manche!
 
2e manche
Wat advies gekregen van Vince Riechers, z’n zwager, om met de start binnenin te gaan staan. Dat was een goeie tip, want dat was bijna een kopstart. Maar niet helemaal, 3e! Maar de kopmannen kwamen hem snel voorbij en reedt hij op een 8e plek.
Het ging weer super, geen foutjes ondanks de zware baan… Er vielen er aardig wat en daarom reedt Bastiaan al gauw op een 6e plek achter Danny Löhr. Dat was een leuke gevecht, Löhr heeft het alleen wel gewonnen, Bastiaan is deze manche geëindigd op een 6e plek!
 
Echt super uitslagen, hij is totaal 34e geworden vandaag. Hij heeft weer laten zien dat hij het kan, hij zat al een poos niet lekker op ze motor, veel onzekerheid. Deze dag heeft hem goed gedaan, hij is gelijk in Mill gebleven met een stel jongens om daar het kampioenschap te vieren van Stijn Blom. Het is hem gelukt, nogmaals GEFELICITEERD Stijn!
 
Volgende week zal de aller laatste KNMV wedstrijd gereden worden in Heerde…
 
Chris en Bastiaan Klee

No Comments

Geef een reactie