Tom vecht zich weer terug in de top 20


In Mill lag een baan die nog nooit vertoond was: zwaar zand met diepe sporen, vierkante schansen, en een wasbord van minitafels. De opkomst in de MX2 was weer groot en er moest dus weer een splitsing worden gemaakt tussen een A en B groep. Toen we de indeling voor de kwalificatie zagen, wisten we dat het erg moeilijk zou worden om de A groep te halen.
 
Tom mocht als 9e oprijden, maar na de eerste ronde kwam hij al als 6e door. Hij had er echt goed de vaart inzitten. Toen de tijdtraining begon reed hij op een 4e plaats en het zag er super uit. Wat was dit. Echter bij de volgende doorkomst was hij toch weer een stuk teruggevallen. Klein foutje gemaakt bleek. Toen zette hij even aan en dit leverde de 11e tijd op. Goed genoeg voor de A! De eerste 15 gingen door.
 
1e Manche
Jammergenoeg was de start niet zoals gehoopt. Als een van de laatsten reed Tom de eerste ronde rond. Hij had erg veel last van de grote drukte waardoor hij niet zijn eigen lijnen kon rijden. Pas toen het in de volgende ronden wat rustiger werd, ging zijn snelheid ook omhoog en begon hij weer andere rijders in te halen. Dit ging goed totdat hij tegen de grond ging. Opstaan en weer opnieuw inhalen. En dit nog twee keer… Ongelofelijk wat was Tom kapot. Maar wat een doorzetter! Hij moest risico nemen om verder naar voren te komen, maar hierdoor viel hij juist weer. Dus zo reed hij in de top 20 en zo eindigde hij op de 24e plaats. Toch niet verkeerd.
 
2e Manche
Na 1 ronde werd de rode vlag gegeven, omdat Mick van Heugten bij de start hard ten val was gekomen en nog op de baan lag. Voor Tom niet zo erg want zijn start was weer niet zo heel goed. De herstart (waar Mick gelukkig weer aan mee kon doen) was echter veel beter. Als 6e ging Tom door de eerste bocht! Echter in de tweede bocht werd hij door een andere rijder die stil viel opgesloten en kon hij alsnog achteraan beginnen. Wat een pech. Vol goede moed begon Tom weer achteraan. Rijder na rijder werd weer ingehaald. Met nog twee ronden te gaan reed Tom op een 16e plaats! Helaas sloeg de vermoeidheid ook bij Tom toe en ging hij nogmaals in de fout en belande onder de motor in de modder. Het duurde even voordat hij verder kon, maar kon toch nog mooi op een 19e plaats binnenkomen. Super: Eindelijk weer een top 20 plaats.
 
Totaal van de dag: 21e.
 
In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is Tom weer een plaats gestegen naar de 18e plaats. Volgende week is zijn laatste kans om nog verder te klimmen in de stand. Dan vindt de laatste wedstrijd plaats op de prachtige baan van Heerde.

No Comments

Geef een reactie