Naar nieuws: Crossmotoren gestolen tijdens huldiging

KTM SXS 450 14 De Reuver gezocht door Buitenhuis Racing
MEIJEL /COTHEN
– Terwijl hij op het podium in Meijel gehuldigd werd voor zijn zojuist behaalde Nederlandse motorcrosstitel, werden iets verderop zijn twee motoren en de aanhanger waar ze op stonden, gestolen. Totale schade voor Hans van Beek uit Cothen: zo’n twintigduizend euro.

Omdat de 27-jarige Van Beek niet verzekerd is voor dit soort tegenslag, is zijn nog prille carriere als crosser waarschijnlijk meteen in de knop gebroken. De komende tijd zal hij hard nodig hebben om de schade te vergoeden, onder meer aan Buitenhuis Racing uit Amersfoort. Peter Buitenhuis had hem voor de zekerheid een extra motor uit zijn collectie meegeven, voor het geval zijn eigen machine er zondag de brui aan zou geven. Het was de motor waarop topcrosser Marc de Reuver vorig jaar nog successen vierde. ,,Zo’n machine wordt speciaal voor zo’n topper gemaakt, daarvan vind je er geen tweede,’’ zegt Buitenhuis.

Hans van Beek is maandag zelf nog te zwaar aangeslagen om te vertellen wat er gebeurd is. Hij crosste pas vijf jaar en had zijn plekje in de spits bij het eerste van voetbalvierdeklasser SVF in zijn dorp na vorig seizoen juist opgegeven om zich volledig op het crossen te kunnen richten. Zondag vierde hij zijn voorlopige hoogtepunt door in het Noord-Limburgse Meijel tijdens een cross van de MON, de wilde motorcrossbond, het NK junioren voor beginnende crossers te winnen.

De feestvreugde was van korte duur. Een kwartier na de huldiging ontdekte Van Beek de diefstal. ,,De feesttent is zo’n honderd meter van de parkeerplaats. Ik heb nog overwogen bij de motoren te blijven,’’ zegt Hans’ vader Harrie van Beek. ,,Maar we hadden ze goed met kettingen vastgelegd en een auto tegende aanhanger aan geparkeerd. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben, weet ik niet, maar alles was weg.’’

Maandag werd al snel duidelijk dat er van de verzekering niets te verwachten valt. ,,Henk heeft wel de standaard-verzekeringen, maar de motoren waren buitenshuis en er zitten natuurlijk geen kentekens op,’’ aldus vader Harrie, die een einde aan het hobby-crossen van zijn zoon ziet komen. ,,Henk is gewoon automonteur. De eerstkomende jaren kan hij de schulden van deze ellende af gaan lossen.’’Interview (Radio): http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/839b1ee4.mp3

Interview (TV): http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/ac84bbc1.wmv

Stichting Hulp: http://www.stichtinghulp.nl/default.asp?newsid=94

Oliepeil.nl: http://www.oliepeil.nl/archief/2008/10/marc_de_reuvers_motor_gejat_pak_ze/

Motornieuws.nl: http://www.motornieuws.nl/2008/10/inzamelactie_gestolen_crossmot.php

MSV SALZ: http://www.msv-salz.nl/

De Limburger:
http://www.limburger.nl/article/20081014/REGIONIEUWS02/671881207/1030/RSS

Hart van Nederland:
http://www.hartvannederland.nl/item/14262/Drama_voor_kampioen_motorcross

Hans Stolk: http://www.hansstolk.com/nieuws%20proef..htm

Motor Forum: http://www.motor-forum.nl/forum/list_message/10728930

TurkishPlace: http://www.turkishplace.nl/forum/topic.php?id=674266

 Wijkse Courant:
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2008/oktober/15/motor_van_kampioen_gestolen

Bron: http://www.ad.nl/utrecht/oost/2691617/Crossmotoren_gestolen_tijdens_huldiging_NKtitel.html

No Comments

Geef een reactie