Tom doet zijn best tijdens KNMV Valkenswaard

Het was precies drie weken geleden dat Tom zijn hand brak. Gisteren had hij nog veel pijn en weinig kracht tijdens het rijden in Leusden. Vandaag wilde hij toch proberen om zijn stand bij de eerste twintig in het NK te verdedigen. Daarnaast wilde hij toch wel weer erg graag in de A rijden. Geen geringe opgave als je nog zoveel last hebt en ook nog geconfronteerd wordt met een hoge opkomst MX2 rijders.
 
Tom moest even op gang komen op dit prachtige circuit. Toen de tijdtraining begon zette Tom direct aan en wist al heel snel een redelijk goede tijd neer te zetten. Lang was deze goed voor een 12e plaats in zijn groep. De eerste 15 gaan over naar de A. Maar er waren nog paar ronden te gaan. Er waren nog een paar rijders die nog onder zijn tijd wisten te duiken. Tom ging zelf in de laatste ronde van de training nog even op bodemonderzoek en wist zijn tijd niet meer te verbeteren. Gelukkig bleek zijn tijd net voldoende voor de A!
 
1e Manche:
Na een slechte start als 1 na laatste weg. Tom rijdt voorzichtig zijn rondjes en heeft duidelijk veel last. Af en toe komt hij een gevallen rijder tegen en probeert even de strijd aan te gaan maar moet toch snel opgeven. Uiteindelijk vallen er toch nog 4 rijders uit waardoor Tom op een 26e plaats eindigt. Het is jammer om Tom zo te zien rondrijden, maar het is de enige manier om toch nog de benodigde punten te scoren.
 
2e Manche:
Bij de start weet Tom net een rijder te ontwijken die voor hem valt. Hierdoor moet hij weer als een van de laatsten aan de wedstrijd beginnen. Dit keer kan hij echter beter de snelheid van zijn voorgangers vasthouden. Er worden nogal wat fouten door andere rijders gemaakt waardoor Tom toch nog snel een paar plaatsen naar voren weet te rijden. In de 5e ronde vallen er veel rijders her en der op de baan, waardoor Tom plotseling rond een 20e plaats rijdt. Op dat moment besluit de wedstrijdleiding om de wedstrijd te stoppen dmv een rode vlag. Een rijder is zodanig gevallen dat deze directe medische hulp nodig heeft. Jammergenoeg voor Tom wordt voor de uitslag de stand van een ronde ervoor genomen. Dus geen 20e maar 25e. Toch mag Tom blij zijn met deze uitslag, omdat het natuurlijk nog erg kort geleden was sinds hij zijn hand brak.
 
Tom wordt in totaal van de dag 25e. In de stand blijft hij op een 19e plaats staan.

One Comment

  1. Hallo Tom

    Nou Tom het is knap dat je zo goed heb gereden,heel veel groetjesvan opa jan en oma nel
    xxxxxxxxxjes

    1

Geef een reactie