Tom wint Superklasse op SALZ

Afgelopen zaterdag was er de 5e clubwedstrijd op SALZ. Dit is altijd erg gezellig, maar zeker met dit fantastische weer! De baan lag er geweldig bij, waardoor het rijden een echt feest was. Alles liep perfect. Tom zette in de tijdtraining een 5e tijd totaal (2e MX2A) neer waar hij al aardig tevreden mee was. Hij ging gemakkelijk rond dus er moest meer uit te halen zijn.
 
In de eerste manche ging hij naast Jonathan Hopman als 2e door de bocht….,  maar moest al snel Chris de Graaf voor laten die zijn nieuwe 250cc 2 takt flink de sporen gaf. Tom kon het tempo van de kopmannen niet volgen en moest ook Edwin van der Geest nog even voorlaten. Deze werd echter weer ingehaald waarna Tom (door het uitvallen van Chris) op de 2e plaats achter Jonathan Hopman eindigde.
 
In de 2e manche was de start iets minder. Als 5e door de bocht, snel naar de 3e plaats. Tom kon op kleine afstand het gevecht tussen de eerste 2 volgen. Weer moest Chris opgeven en kon Tom de jacht op nummer 1 Edwin vd Geest beginnen. Het duurde even voordat Tom hem had ingehaald en Edwin bleef daarna aardig bij Tom in het achterwiel. Ook kwam Jos van Keulen zich melden. Ook hij haalde Edwin in en Tom ging nog eens versnellen. Er volgde nog een mooie strijd tussen Tom en Jos waarbij er nog van plaats werd gewisseld, maar het was Tom die net als eerste of de finish kwam. Super Klasse!

No Comments

Geef een reactie