Tom wint Veluwetrofee competitie MX2A

In de finalewedstrijd die zaterdag 13 september op Ermelo werd gehouden, moest Tom een voorsprong van 22 punten op nummer 2 in de tussenstand verdedigen. Dit leek geen gemakkelijke opgave te worden omdat deze al vaker juist op Ermelo had laten zien dat hij hier zeer snel was.

Na de aanhoudende regen van de afgelopen dagen was het een grote modderbende op en naast de baan. Het leek er dan ook op dat ze de wedstrijd zouden aflasten, maar door hard werken van de vrijwilligers van Ermelo werd de baan toch nog goed geprepareerd. In de training liet Tom zien dat hij er vandaag zeker voor zou gaan.


 
1e Manche:
Ondanks dat Tom als eerste mocht oprijden naar het hek, kon hij hier niet van profiteren omdat Tom van zijn vader een slecht plaatsje aangewezen kreeg. Hierdoor moest hij achteraan beginnen aan de strijd. Hij probeerde de eerste ronde direct een paar plaatsen goed te maken en nam hierdoor teveel risico. Hij kwam hard ten val en mocht weer achteraan beginnen. De kop was al ver weg en het leek er sterk op dat Tom zijn voorsprong in de tussenstand zou gaan kwijtraken. Maar Tom was niet van plan om zich zo makkelijk gewonnen te geven. Rijder na rijder werd ingehaald en kon zo nog op een prima 3e plaats binnenkomen. Tom verloor hierdoor maar 4 punten en had hierdoor genoeg aan een 8e plaats in de 2e manche.
 
2e Manche:
Tom had nu zelf een plek uitgekozen aan het hek. Ondanks een moeizaam vertrek wist hij zijn Buitenhuis KTM 144 goed de sporen te geven en samen met Hans Klinge (MX1) als eerste de eerste bocht in te duiken. Tom kon in het begin goed volgen maar kreeg ook te maken met achtervolgers. De een na de ander kwam zich melden aan het achterwiel bij Tom. Christiaan Hofstede was wel het meest vasthoudend. Deze maakte echter een klein foutje en Tom kon vervolgens een goede voorsprong opbouwen. Toch wist Christiaan toch terug te rijden naar Tom en wist hem voorbij te rijden. Tom had een grote voorsprong op nummer 3 waardoor Tom geen risico’s meer nam en vervolgens deze manche als 2e uitreed.
 
Totaal van de dag: 2e.
 
Hierdoor stelde Tom ook de eindoverwinning in de Veluwe Trofee zeker.
 
Tom wint voor de 2e keer in zijn leven de Veluwe Trofee! (De eerste keer in 2006 in de 85cc kleine wielen). Dit keer echter in de MX2A!

No Comments

Geef een reactie