Motorcross op allerhoogste niveau: Nederlands Kampioenschap Jeugd op Leusderheide

Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus as. organiseert MSV SALZ op het circuit “De Leusderheide” in Amersfoort voor het eerst in haar geschiedenis een grote, landelijke KNMV-Jeugdwedstrijd. Enige tijd geleden werd al een wedstrijd voor de MON georganiseerd, de KNMV-wedstrijd is een nog groter en prestigieuzer evenement. De wedstrijden tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap, waarin een aantal SALZ-leden belangrijke punten kunnen scoren

Max en Tom Engelen, Kevin Buitenhuis en Bastiaan Klee van het Buitenhuis Racing Team
Max en Tom Engelen, Kevin Buitenhuis en Bastiaan Klee van het Buitenhuis Racing Team

 
Op zaterdag zullen er tussen 09:30 en 18:00 uur trainingen en wedstrijden in de 50cc, 65cc (kw + gw), 85cc (gw) en Cup MX2 gereden worden. Op zondag is het de beurt aan de MX1, MX2, MX3 en de Bonenberg Suzukicup. Voor SALZ-lid Vince Riechers (18) uit Hoevelaken bieden deze wedstrijden de kans om Nederlands Kampioen in de belangrijkste klasse, de MX1, te worden. Riechers heeft weliswaar een schouderblessure maar kan door een ruime voorsprong ook met finishes in het middenveld alsnog de felbegeerde titel pakken. SALZ-lid Stijn Blom (14) uit Leusden is teamgenoot van Riechers in het Modiform MX-Team. Blom staat er na 34 wedstrijden ook zeer gunstig voor om kampioen van Nederland in de MX2-klasse te worden, maar juist deze klasse is uitgeloot voor de wedstrijden op zijn thuiscircuit.
Het Modiform MX Team
Het Modiform MX Team met Roy van Heugten, Stijn Blom, Vince Riechers, Mick van Heugten en Chris de Graaf
 
Voor Kevin Buitenhuis (9) uit Amersfoort wordt deze KNMV-wedstrijd een hele speciale. Voor het eerst kan hij op zijn thuisbaan, onder begeleiding van zijn vader Peter en zijn grootvader Herman, meedoen op het allerhoogste niveau in de 65cc. Vader Peter zal hierbij als vrijwilliger van de Sportcommissie van MSV SALZ aanwezig zijn terwijl grootvader Herman als EHBO-er op het circuit werkzaam is. Daarnaast is Peter Buitenhuis ook nog teammanager van Buitenhuis Racing, een lokaal team met daarin naast zijn zoon Kevin ook nog jonge motorcrosstalenten als de broers Tom en Max Engelen uit Maarsbergen en Bastiaan Klee uit Amersfoort.
Huub Engelen, Herman Buitenhuis, Chris Klee, Martijn Roskam en Peter Buitenhuis van het Buitenhuis Racing Team
Huub Engelen, Herman Buitenhuis, Chris Klee, Martijn Roskam en Peter Buitenhuis
 
Voor belangstellenden zijn deze wedstrijden uiterst spectaculair en mooi om te zien. De entreeprijs voor toeschouwers bedraagt het hele weekend slechts € 3 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het motorcrosscircuit bevindt zich op de Kolonel van Royenweg 100 in Amersfoort, een locatie die ook wel aangeduid wordt als de Defensieweg langs de Leusderheide tussen Amersfoort/Leusden en Soesterberg.
 
Bron: keesdeomroeper.nl

No Comments

Geef een reactie