Tom maakt indruk in Borculo

Net terug van twee weekjes zon verscheen Tom gebruind en uitgerust in Borculo. Hoe zou het gaan als je ’s avonds om 10 uur aankomt op Schiphol en de volgende ochtend om 8 uur op de baan staat?


 
Tijdtraining:

Tom moest even wennen aan de motor en de baan maar zette in de vrije training voorafgaand aan het kwalificatie gedeelte een mooie 6e tijd neer. Helaas kwam hij al snel in de achterblijvers waardoor hij tijdens het kwalificatie deel begon met een 23e tijd. De eerste 15 zouden doorgaan naar de A en dat het lastig zou worden hadden we al gezien. Het duurde een paar ronden voor hij zijn tijd verbeterde maar een 18e tijd was niet voldoende. Direct ging Tom door en wist zo in de voorlaatste ronde toch nog een 15e tijd neer te zetten. Zou dit voldoende zijn? Gelukkig kon niemand achter Tom zijn tijd meer verbeteren en zo kon Tom zich toch plaatsen voor de A finale.
 
1e Manche:

Als 30e en laatste mocht Tom oprijden naar het starthek. Hij moest helemaal aan de binnenkant staan waar niemand anders wou staan. Dit beloofde niet veel goeds voor de start. Maar Tom had blijkbaar iets anders in gedachten. Als een speer vertrok Tom toen het hek viel. Als 11e ging hij de bocht door om vervolgens het gas er maar eens goed op te zetten. Al snel lag hij op de 8e(!) plaats. Een paar snelle mannen die niet zo’n goede start hadden gehad begonnen zich nu te melden bij Tom. Helaas moest hij een paar plekje prijsgeven, maar na 4 ronden lag hij nog steeds op een 11e plaats. Totdat in de 7e ronde nummer 31 besloot om Tom in te halen door een gaatje te zoeken waar er geen was. Tom werd hierdoor uit balans gebracht en samen met nummer 74 kwam hij ten val. Helaas lag zijn motor erg ongelukkig op de rand tussen de touwen waardoor hij zelf de motor niet meer omhoog kreeg. Hij moest op hulp wachten. Voordat hij weer op de motor zat was bijna het hele veld voorbij. Zijn bril zat onder het zand en moest hij afdoen, waardoor hij ook nog eens verder moest zonder bril. Lastig als je op plaats 26 weer terugkomt en je wilt nog een paar rijders inhalen. Toch lukte het hem nog om naar de 23e plaats te rijden. Jammer maar een fantastische manche om op terug te kijken.
 
2e Manche:

Zou hij dit kunnen herhalen? Niemand geloofde het echt, behalve Tom die zich stil voorgenomen had om er weer een mooie show van te maken. Iemand anders had helaas bedacht dat zijn startplek van de 1e manche helemaal nog niet zo slecht was dus Tom moest op een iets andere plaats gaan staan. Het hek valt en Tom draait direct het gas goed open. Op 3 kwart van het startveld lag hij zelfs op kop maar als 2e de eerste bocht in. (We hebben het hier over de A-finale voor de duidelijkheid…). He? Tom als de 2e? Achter Stijn Blom aan! Dit wist hij bijna de hele ronde vol te houden. Jeffrey Visser kwam Tom voorbij maar vervolgens kreeg hij trainingsmaatje Koen Jordans in het wiel die ook een superstart had. Samen bleven ze hard rijden waardoor Tom tot in de 4e ronde zijn 3e plaats kon vasthouden. Wat een spanning. Toen begon Tom toch een beetje moe te worden en moest hij een paar andere rijders voor laten. Langzaam viel hij terug naar de 12e plaats maar kon dit lang volhouden. In de 9e ronde wist hij zelfs nog 2 plaatsjes terug te pakken en naar de 10e plaats terug te rijden. In de 12e ronde volgde er helaas weer een onbesuisde actie van een rijder die besloot om Tom maar gewoon van de baan te rijden. Samen kwamen ze ten val waarbij de motoren in elkaar terecht kwamen. Doordat de andere rijder weigerde om Tom eerder te laten gaan duurde het allemaal erg lang. Hevig vermoeid reed Tom de rest van de ronden uit maar kon niet veel rijders meer inhalen. Toch nog een 21e plaats. Hier zouden we van te voren voor getekend hebben maar achteraf was het erg jammer dat twee “ervaren” rijders het feestje vandaag verziekten voor Tom.
 
Totaal van de dag: 21e. Door zijn constante rijden is Tom weer twee plaatsen gestegen in de tussenstand voor het N.K. Jeugd en staat nu op de 16e plaats.

2 Comments

 1. Echt een toppie dag voor jou Tom!
  Super start de 2e manche en goed vol gehouden…

  Zo’n vakantie doet je best goed he!

  Groetjes fam Klee

  1
 2. Ha Tom wat ben jij een KANJER en weer twee plaatjes gewonnen knap hoor.
  Nou Tom op naar de volgende race ik lees het wel weer.
  Gr. opa Jan en oma Nel xxxxxxxxxxxjes

  2

Geef een reactie