Tom laat goede vooruitgang zien!

Een heel weekend Veendam. Tom wist niet wat hij ervan mocht verwachten want hij had hier nog nooit een wedstrijd gereden. Gelukkig was het lekker slecht weer, want anders wordt het allemaal wat te gemakkelijk…

Tom Veendam

Tom vliegt in Veendam!

 

Zaterdag 12 juli:

 

Regen op een smalle baan en dan ook nog eens met 47 dikke brommers tegelijk de baan op…

Tijdtraining:

Tom heeft weinig moeite om aan de baan te wennen en gaat al in de vrije training flink te keer. Met nog geen twee ronden gereden komt hij echter al in de achterblijvers terecht die soms tergend langzaam over de baan rijden en het erg moeilijk maken om een snelle tijd neer te zetten. Tom heeft een paar keer pech als hij wil aanzetten voor een snelle ronde dat er net weer iemand in de weg rijdt. Toch is Tom niet ontevreden met een 26e tijd die in ieder geval recht geeft op een plek op de eerste startrij.

 

1e Manche:

De start zou erg belangrijk worden, want het is niet makkelijk inhalen op deze gladde smalle baan. Tom gaf goed gas bij de start maar met zicht op de eerste bocht liet hij toch al vrij snel het gas los waardoor er veel rijders voorbij kwamen en Tom vanaf een 34e plaats aan de wedstrijd mocht beginnen. Toen begon voor Tom de wedstrijd. Hij zat direct goed in zijn ritme en wist brutaal de één na de andere rijder slim en handig voorbij te rijden. Elke ronde pakte hij wel een paar plaatsen. Zelfs rijders waar hij normaal veel ontzag voor heeft worden voorbij gereden. Dit was echt supermooi om te zien. Tom wist hiermee het beste resultaat van het seizoen tot nu toe binnen te halen: 14e! Fantastisch gereden.

 

2e Manche:

Tom ging erg gemotiveerd naar de start. Maar toch liet hij het hier direct liggen. Rond een 40e plaats mocht hij aan de wedstrijd beginnen. Binnen 3 ronden reed Tom naar de 29e plaats toen hij bij een poging nog een rijder snel binnendoor in te halen werd afgesneden en op de grond terecht kwam. Op een 43e plaats mocht hij opnieuw beginnen… Elke ronde pakte hij weer 2 a 3 plaatsen en reed in de laatste ronde op de 20e plaats! Jammer genoeg moest hij de laatste inhaalpoging bekopen met een verlies van 3 plaatsen en kwam zo uit op de 23e plaats.

 

Dagtotaal: 16e! 1e keer binnen de top 20 geeindigd.

 

 

Zondag 13 juli:

 

 Zondag zag alles er weer heel anders uit. Het leek wel alsof we ’s nachts zo’n 2000 km naar het zuiden waren gereden. Stralende zon, strak blauwe lucht! Da’s nog eens een crossweertje.

Tijdtraining:

Tom wist dat om een goede start te hebben hij ervoor moest zorgen dat hij nog een paar plekken eerder moest komen te staan dan gisteren. Dat betekende dus nog een betere tijd neerzetten. Als een speer ging hij van start en wist al direct aan het begin van de tijdtraining een snelle tijd neer te zetten. In het begin goed zelfs voor de 12e tijd maar aan het einde toch nog voor de 20e tijd.

 

1e Manche:

Veel betere plek aan het hek dan gisteren! Dus ook een betere start? Nee dus… Tom durft het nog niet aan om het laatste stuk mee te doen en laat zich hierdoor in de laatste 10 meter voor de bocht de kaas van zijn brood eten. Dus maar weer achteraan beginnen. Vanaf de 44e plaats valt het niet mee om in te halen. Doordat de omstandigheden beter waren reed plotseling iedereen harder, wat inhalen er niet makkelijker op maakte. Tom wilde echter graag zijn kunststukjes van gisteren herhalen en begon weer iedereen voorbij te rijden. Totdat hij weer net iets te veel wilde en in het zand terecht kwam en nog eens en nog eens. En dan toch nog op de 23e plaats uitkomen! Echt een kunststuk.

 

2e Manche:

 

Nog eens de start proberen. Ook deze keer niet beter. Dus maar weer hetzelfde kunststukje. Weer drie keer vallen en toch nog op de 26e plaats uitkomen. Weer prima gereden maar het resultaat had zoveel beter kunnen zijn als hij er met de start wel goed bij zou hebben gezeten. Wie weet volgende keer na de vakantie in Borculo.

 

Totaal van de dag: 22e!

 

Tom staat nu in de tussenstand voor het NK op de 18e plaats. Niet durven hopen in zijn eerste jaar. Nog 6 wedstrijden te gaan dit seizoen.

 

No Comments

Geef een reactie