Max steviger op de 2e plaats in het NK!

Na een lang weekend in het hoge noorden heeft Max door alle 4 de manches in de top mee te rijden goed gescoord. Hoewel Veendam zeker niet tot zijn lievelingsbanen gerekend mag worden, liet hij zien overal vooraan te kunnen rijden.

Kopstart

Max pakt kopstart!

Zaterdag 12 juli:

 

Tijdtraining:

 

De baan was goed nat en erg glad. In eerdere verslagen heb je vaker kunnen lezen dat Max hier niet van houdt. Geef hem maar een flinke zandbak en laat hem dan maar knallen. Maar nu op de vette bosgrond was het echt uitkijken. Toch ging Max direct hard van start en wist Rene goed te volgen. Jammergenoeg kwamen de eersten al voordat de tijdtraining echt goed was begonnen in de achterblijvers terecht. Een goede tijd zetten was nu nog lastiger omdat er flink ingehaald moest worden. Al met al waren we zeker niet ontevreden met een 4e tijd.

 

1e Manche:

 

Het regende flink en de baan werd er alleen nog maar modderiger op. Wat een bende. Max zat er goed bij met de start. Als 4e door de bocht. Nog in de eerste ronde weet Max nog naar de 3e plaats te rijden. Max rijdt vervolgens hard naar de 2e man (Koen) toe die in de 4e ronde een foutje maakt. Max naar de 2e plaats. Maar Max heeft duidelijk moeite om Rene die achter hem is gekomen voor te blijven. Vriendelijk laat Max Rene dan ook voor… Ook Koen komt er weer aan en mag ook nog voor van Max. Zo wordt hij toch nog 4e.

 

2e Manche:

De motor was echt super vies na de eerste manche maar gelukkig had de Fam. Geerling besloten een handje te helpen en hadden er voor gezorgd dat Max zijn motor er weer als nieuw bij stond. Heel veel dank hiervoor!!!

Max waardeerde dit ook erg en besloot maar eens iets te laten zien… KOPSTART!Yes, hij kan het nog. Max rijdt ook nog eens hard weg van de rest van het veld. Alleen Rene en Koen besloten om Max maar eens goed te volgen. Na bijna twee rondjes op kop vond Rene het genoeg en ging Max voorbij. Jammer, maar Max vond het toch lastig om het tempo op kop te bepalen. Een rondje later mocht ook Koen weer voorbij en was het voor Max klaar. Het besloot dat het genoeg was en reed zo op een 3e plaats over de finish. Max had genoten van zijn kopstart en het op kop rijden. Dit wil hij vaker doen…

 

Totaal van de zaterdag: 4e.

 

Zondag 13 juli:

 

Mooi weer! De baan lag er nu heel anders bij dan gisteren. Dit zou ook wel eens andere uitslagen kunnen laten zien.

 

Tijdtraining:

 

De baan was nu bijna hard en dit is normaal zeker niet iets waar Max van houdt. Maar niks is wat het lijkt dit weekend. Max geeft goed gas en zet in het vrije deel van de training de snelste tijd neer en laat zich goed zien. Natuurlijk weer net pech met de tijdtraining dat deze begint als de top 3 door is. Maar Max weet een prima 3e tijd neer te zetten.

 

1e Manche:

Weer kopstart net als gisteren? Nee hoor, slechts als 10e door de eerste bocht. Maar heel handig weet hij een ronde later al naar de 4e plaats te rijden. Hij blijft vervolgens even hangen achter nummer 2 en 3 en trekt dan de stoute schoenen aan om ze proberen in te halen. Dit lukte! Koen rijdt op kop en Max zet de achtervolging in. Maar net na 4 ronden gereden te hebben wordt de rode vlag gegeven in verband met een rijder die hard ten val is gekomen en op de baan blijft liggen. Er blijkt meer dan 3/4 van de tijd verreden te zijn zodat de uitslag officieel wordt. Max 2e!

 

 

2e Manche:

De laatste manche van het weekend. Het was weer druk met de start. Max zat er niet helemaal bij. Als 6e door de bocht. Niet slecht maar moest er goed tegenaan. Max blijft vervolgens lang achter Yente en Carsten rijden die niet van plan waren Max vrije doortocht te geven. Dit kost veel tijd en vooraan lopen Koen, Rene en Bas al snel flink uit. Met veel moeite lukt het Max dan eindelijk om er voorbij te komen. Ongelofelijk h-ard rijdt hij naar Bas toe, maar vervolgens lukt het maar niet om er voorbij te komen en moet Max genoegen nemen met een 4e plaats.

 

Toch totaal van de dag een 3e plaats met een gelijk aantal punten als Rene die 2e werd.

 

Door het wegvallen van Harrie uit de stand, staat Max nog steviger op de 2e plaats in de tusenstand voor het Nederlands Kampioenschap en heeft hij zijn voorsprong ten opzichte van Bas (3e) dit weekend verder weten te vergroten.

 

 

No Comments

Geef een reactie