Max blijft 2e in tussenstand na Vlissingen

Max Engelen in Vlissingen

Vlissingen was direct de dag na Axel aan de beurt. Max had al lang niet meer op een harde baan gereden en had er ook helemaal geen zin in. Dit beloofde niet veel goeds. Tijdens de tijdtraining had Max de pech dat direct nadat hij doorkwam het bord van de tijdtraining werd neergezet en vervolgens direct op het korte baantje in de achterblijvers terecht kwam.Max moest echt wennen, zeker na het zand van gisteren in Axel, maar begon steeds beter te rijden. Hierdoor was hij in staat om toch nog een 5e tijd neer te zetten, waarbij hij nog steeds ruim binnen een seconde van de snelste man (René de Jong) zat. Dit kon dus nog alle kanten uit.

1e Manche:
Max lette heel goed op bij de start en was goed weg bij het hek en reed heel mooi als 3e de eerste bocht uit. Max zat achter Nancy van de Ven (!) die 2e lag. Het was echter niet makkelijk om haar op haar thuisbaantje voorbij te komen. Bij een poging haar in te halen maakte Max een flinke fout die hem direct een plaats kostte. Hij moest er alles aan doen om zijn plaats terug te krijgen. Dit lukte en moest nu opnieuw Nancy voorbij proberen te komen. Hoewel ze flink langzamer reed moest Max flink risico nemen om haar in te halen. Dit keer lukte het wel maar hierdoor hadden zich een aantal andere mannen aan zijn achterwiel gemeld en was Koen al flink op voorsprong. Max liet zich erg makkelijk inhalen. Rijdend op een 5e plaats leek het of Max zich had neergelegd bij het feit dat dit niet zijn baantje is. Als 5e werd hij afgevlagd.

2e Manche:
Max had weer een hele goede start. Nu als 4e de bocht uit en weer achter Nancy van de Ven. Weer bleek ze moeilijk voorbij te komen, maar toch lukte dit deze keer wel snel. Max zette de achtervolging in op de 2e man maar kreeg plotseling Koen aan zijn wiel, die de eerste manche had gewonnen. Koen had goed de vaart erin en Max maakte onder de druk een foutje waardoor Koen Max voorbij kon. Koen reed hard naar voren. De eerste man was gevallen en Max reed er ook voorbij. Nu op de 3e plaats. Achter Max meldde zich Mitchell Lammers die ongelofelijk hard reed. Max reed langzaam maar zeker naar de 2e man toe. Koen had helaas ook een foutje gemaakt en Max kon er weer voorbij. Nu op de 2e plaats en hard op weg naar de man op 1. Helaas werd de wedstrijd voor Max afgevlagd. Maar wel met een mooie 2e plaats.

Totaal van de dag 3e! Max blijft met een voorsprong (netto) van slechts 4 punten op een 2e plaats in de tussenstand van het NK.

De volgende 2 wedstrijden vinden plaats op Veendam. Dit is altijd lastig. Max was hier vorig jaar de 1e dag 6e totaal en de andere dag 15e… Dus erg onvoorspelbaar.

No Comments

Geef een reactie