Het weekend ver van huis geweest, want Bastiaan had een wedstrijd in Axel

Dit weekend was Axel aan de beurt. Niet echt dicht bij huis, het was vlak bij het zonnige Domburg, (Zeeland) waar we gelijk het hele weekend zijn gebleven met de van Heugtens.
 
Tijdtraining
Er waren maar 45 inschrijvingen, maar er mochten maar 40 rijders tegelijk in de baan dus werd er toch een A en een B-finale gemaakt.
De snelste 15 rijders gingen naar de A. Bastiaan zijn training ging niet echt zoals het moest vond hij zelf. Bastiaan had een 21e tijd, dus gewoon weer in de B vandaag.
 
1e manche
Ten eerste al een slechte start… Jammergenoeg bleef het daar niet bij en reedt Bastiaan totaal niet lekker! Hij reedt slordig en wild en was er totaal niet bij met z’n kop. Hij is ook nog 3 keer gevallen dus deze manche is hij 10e geworden.
Gelukkig was hij er zelf ook van bewust dat het echt niet goed ging, maar ook dat er nog een 2e manche was.
 
2e manche
Gelukkig begon deze manche wel goed. Hij zat er goed bij met de start. Zijn team maatje Tom Engelen zat dit keer ook in de B-finale en hij pakte dit keer de kopstart. Bastiaan lag 3e, en Engelen 2e, toch weer leuk om te zien hoe die samen achter elkaar aan gingen. Bastiaan reedt weer ouderwets goed en hield die mooie 3e plek vast! Ook was het leuk om te zien hoe de 1e drie jongens weg reden bij de rest… Bastiaan is zelfs nog gevallen en snel weer opgestaan, en heeft toch nog die 3e plek vast kunnen houden.
Gelukkig heeft Bassie het nog goed gemaakt de 2e manche. Totaal van de B-finale is hij 6e geworden! Ook zeker niet slecht.
 
Na de wedstrijd zijn we nog doorgereden naar Domburg, waar we het nog heel gezellig hebben gehad met de van Heugtens.
 
De eerst volgende wedstrijd word verreden in Veendam, en dan gelijk 2 dagen.
Maar eerst even lekker een weekendje cross- vrij… tenminste, als onze Vince zich kwalificeert (waar we vanuit gaan) gaan we toch nog even naar de GP in Markelo kijken!

No Comments

Geef een reactie