Vandaag alleen maar een A-finale, dus voor Bastiaan een spannend dagje!

S’morgens vroeg vertrokken naar Emmer Compascuum. Met z’n 3-tjes, want Oom Albert moest vandaag aan ’t werk.
 
Tijdtraining
Vandaag maar 54 inschrijvingen in de MX2.
Dus werd er ook in 1 groep getraind, soort treintje rijden dus. Wat een drukte dan opeens.
Het was een ingewikkeld baantje, vooral veel bochtjes en daar is Bastiaan nog hard voor aan het trainen op de woensdag, want dat is zijn zwakke punt nog. Toch ging het hem goed af en hij had een 39e tijd. Jammer genoeg wel op de 2e startrij.
 
1e manche
Klaar voor de start… Het was een chaotische start met zo’n grote groep. Maar toch lag Bastiaan rond een 30e plek.
De 1e ronde ging wat moeizaam met zoveel rijders bij elkaar, maar hij kwam goed door. De 3e ronde kwam hij wat laat door, en was hij gevallen jammergenoeg… Hij was heel wat rondes in strijd met Ricardo Hartog, dan had hij hem wel te pakken en 2 bochten later lag hij weer achter hem. Was een leuke race dus…
Maar net voor mijn neus reed Bastiaan iets te hard een bocht in om Ricardo Hartog te pakken en dat mislukte en viel Bassie zelf. Weinig aan t handje, alleen z’n voorkappen had hij verloren. De strijd om weer bij de groep te komen was moeilijk, want de kopmannen kwamen hem voorbij razen!
Uiteindelijk is Bastiaan 41e geworden. Het resultaat is niet echt super, maar het rijden zag er goed uit, zo tussen alle snelle jongens!
 
2e manche
De start was weer moeilijk te zien, maar hij lag er niet slecht bij. Weer een plekje of 30. Deze manche was er een gevecht samen met zijn team-maatje Tom Engelen. Tom lag een aantal rondes voor Bassie maar viel. Dus Bastiaan was weer weg bij Tom. Alleen liet Engelen het er niet bij zitten en was gauw weer terug om Bastiaan te grazen te nemen. Het was leuk om te zien hoe die 2 aan het vechten waren en dan ondertussen team-maatjes zijn!
Bastiaan is deze manche netjes op zijn motor blijven zitten en heeft tot de finish-vlag te voorschijn kwam goed gereden!
Hij is 31e geworden. En Tom 29e, het schilde niet veel dus… Leuk zo’n strijd.
 
Totaal van de dag is Bastiaan 34e geworden.
Mooi resultaat dus en heeft hij toch nog een keer in de A-finale kunnen rijden. Volgende week weer knalle in Halle!!

No Comments

Geef een reactie