Tom knokt voor elke plek in Emmen

Tom had slechte herinneringen aan Emmen. Vorig jaar was zijn resultaat op de 85 niet al te best. Wat zou het dit jaar worden op de 144?
 
Tijdtraining:
Tom mocht als 22e oprijden. Hij reed gelijk met de snelle mannen voor hem mee. Doordat er 54 man tegelijk mochten trainen kwam hij net toen de tijdtraining begon al snel in de achterblijvers terecht. Toch wist hij aardig het tempo erop te houden en het zag er allemaal erg goed uit. De verbazing was dan ook erg groot toen bleek dat hij slechts een 34e tijd op de klok had gezet. Dat was jammer maar het rijden beloofde vuurwerk.
 
1e Manche:
Tom moest op de 2e startrij staan. Hoewel hij toch nog goed weg was werd het in de eerste bocht erg druk. Tom liet zijn gas los en kwam zo weer in de achterhoede. Hier liet hij het niet bij zitten en ging vervolgens aan de slag om plek voor plek verder naar voren te rijden. Helaas kwam hij vrij snel ten val toen hij Ricardo inhaalde en ze elkaar raakten. Het duurde even voordat Tom weer onderweg was en toen kon hij weer opnieuw beginnen. Toch reed hij strak terug naar de 25e plaats. Ondertussen had hij het flink aan de stok gekregen met een andere KTM 144cc Deze weigerde (terecht) om Tom zomaar voorbij te laten. Tom moest echt knokken en probeerde het buitenom. De ander liet hem echter naar buiten lopen om hem te blokken en tja daar lagen ze dus allebei. Ze zaten er weer snel op maar het koste toch weer flink wat plaatsjes. Uiteindelijk ging hij als 30e over de finish.
 
2e Manche (of te wel:) Strijd tussen de teammaatjes!
Tom vond zelf ook dat hij lekker had gereden de eerste manche en had vertrouwen in de 2e manche. De start was weer redelijk in de middenmoot maar hij liet zich in de eerste bochten zo maar voorbij rijden door een man of 10. Het leek alsof hij eerst op gang moest komen. Maar toen kwam hij ook op gang! Bastiaan zat voor hem. Tom had moeite om hem voorbij te komen, maar toen dat op het bochtige stuk lukte was hij ook snel onderweg naar de rijders voor hem. Hij haalde snel nog een stuk of zes rijders in. Prachtig die inzet! Maar in een poging nog één in te halen kwam hij weer ten val. Dit keer kwam hij onder zijn motor terecht en kwam er niet meer onderuit. Dit werd gelukkig gezien door Carlo Hulsen die een stuk verderop stond. Carlo tilde de motor een beetje op en Tom kon er onderuit. Weer opnieuw beginnen. Inmiddels was Bastiaan ook weer voorbij. Tom zette hard de achtervolging in. Opnieuw de één na de ander ingehaald. Maar toen kwam hij weer bij Bastiaan. Er ontstond een mooie strijd! Bastiaan gaf dit keer niet op. Tom haalde hem achterin op het technische stuk in, maar op het lange stuk naar voren durfde Bastiaan het gas een stuk verder open te draaien en reed zomaar weer Tom voorbij. Prachtig! Tom moest weer wachten op het bochtige stuk en daar kon hij weer voorbij. Tom ging weer onderweg naar de mannen ervoor. Weer werden flink wat plaatsen teruggewonnen. Maar in de laatste ronde ging het weer fout. Hoewel hij er weer redelijk snel op zat was hij weer een paar plaatsen kwijt. Bastiaan zat zelfs nog maar twee plaatsen achter hem! Tom werd 29e deze manche.
 
Dagtotaal: 28e.  Toch een goed gevoel bij Tom omdat hij er echt voor had geknokt.
 
Totaal in de tussenstand voor het NK: 22e.
 
Volgende week weer met zijn alle naar Halle.

No Comments

Geef een reactie