Max is weer terug!

Nadat hij twee weken geleden in Reusel nog veel last had van zijn blessure van Veldhoven, ging het nu weer een stuk beter met zijn knie.
 
De baan in Emmen lag er geweldig bij na een mooi buitje in de ochtend. Beter kon niet. Max had er zin.
 
Tijdtraining:
Max mocht als 2e oprijden. Om beter zicht te hebben liet hij een klein gaatje vallen naar Rene de Jong. Al snel kwam Bas Vaessen hem voorbij! Plotseling was Max zijn hele voornemen om eerst goed te kijken compleet vergeten. Max wou toch graag weer aan Bas voorbij en bleef zoeken naar een mogelijkheid om in te halen. Hij probeerde van alles en reed daardoor niet goed de snelle lijnen wat jammer genoeg tijd kostte. Samen reden ze hard naar Rene toe. Deze ging even zijn reserve motor pakken, waardoor Bas en Max voorop reden door de achterblijvers heen. Bas reed zo de 1e tijd en Max de 4e. Niets aan de hand want er waren een paar mooie plekjes aan het hek.
 
1e Manche:
Max stond op zo’n mooi plekje. Toch gaaf al die 65jes met zelfs rijders op de 2e startrij. Max had een prima start! Als 5e de eerst bocht door. Al na de eerste twee schansen zat hij aan het achterwiel van Rene die op de 2e plaats reed. Met zijn drieën reden ze hard weg van de rest. Dit was echt super spannend!!! 1 foutje en je was weg uit deze groep. Er werd heel strak gereden. Max bleef goed kijken. Intussen zette Rene de aanval in op Bas. Dit lukte! Bas verzette zich heftig en Max was duidelijk aan het hopen op een foutje. Maar ze bleven strak rijden. Max moest het nu zelf proberen. Iedere keer probeerde hij een andere lijn maar het wou maar niet lukken. Bas verdedigde prima en Max kwam naast Bas over de finish. 3e na een prachtige strijd en met flinke voorsprong op de nummer 4.
 
2e manche:
Max zijn start was niet veel slechter maar kwam nu op een 10e plaats door na de eerste bocht. Bas had kopstart en begon al aardig weg te rijden. Hoe kon Max hier nog bij komen??? Maar al na een paar bochten lag Max op de 4e plek! Wawh. Harrie Basten zat nog voor hem en hield Max duidelijk op. Max hield goed de druk erop en Harrie maakte een foutje. Max lag nu op flinke afstand van 1 en 2 op de derde plaats. Maar het was mooi om te zien hoe snel Max het gat tussen hem en Rene op de 2e plaats dicht reed. Rene bleef weer proberen om Bas voorbij te komen en dat duurde toch een paar ronden. Max keek toe hoe dit zich zou ontwikkelen. Weer lukte het Rene om Bas in te halen. In de laatste ronden ging het tempo van Rene en Bas omlaag. Max kon er desondanks niet voorbij hoewel hij weer aan het wiel zat. Ondertussen kwam Koen hard aanrijden achter Max. Toen moest Max nog uitkijken ook. Maar er werd niet meer ingehaald en dus was Max weer 3e!
 
Totaal van de dag: 3e. Max is weer terug!
 
Totaal in de tussenstand voor het NK: 2e.
 
Zaterdag weer met zijn alle naar Halle!

One Comment

 1. Hallo die MAX goed gedaan jochie ,dat zegt opa altijd.
  Maar max ik ben bly dat je weer terug bent ,en op school gaat het ook goed hoorde ik van mama.
  Nou max op naar de volgende race en zet hem op he.
  heeel veeel knuffels van opa en oma natuurlijk.
  dag lekker kereltje van mij.
  x x x x x x jes

  1

Geef een reactie