Oirschot blijkt ook niet makkelijk voor Tom

Maar gelukkig wel weer in de A! Tijdens de tijdtraining weet Tom, ondanks dat de tijdtraining net begon toen hij voorbij was en hierdoor dus een ronde minder reed, toch een hele goede tijd neer te zetten die weer voldoende was voor de A. Dit was totaal niet verwacht i.v.m. een blessure die hij eerder deze week had opgelopen en het feit dat hij zich al de hele week niet lekker voelde. Voeg daar aan toe dat Oirschot zeker geen baan voor Tom is, dan is het echt ongelofelijk dat hij zich nog voor de A wist te plaatsen.
 
Hierdoor waren we eigenlijk al erg tevreden met het resultaat. Maar toch nog proberen om nog een goede plaats te pakken in de manches.
 
1e Manche:
Tom weet een valpartij tijdens de start net te vermijden en rijdt daardoor al snel naar de 14e plaats! Helaas wordt hij al direct in de eerste ronde van de baan gereden die duidelijk niet blij was met het feit dat Tom voor hem zat. Tom komt onder zijn motor terecht en kan er erg moeilijk onderuit komen. De eersten kwamen er al weer aan toen Tom net weer op zijn motor zat. Weg goede plaats. Tom probeert alles op alles te zetten maar gaat een paar ronden later weer tegen de grond. Ditmaal door een eigen fout. Weer heeft hij veel moeite om onder de motor uit te komen en de motor te starten. Veel tijd gaat er verloren. Niet veel later valt hij weer! Tom is helemaal kapot en is blij dat hij nog over de finish komt. Toch niet als laatste: 27e.
 
2e Manche:
Tom is vastbesloten niet meer te vallen. Start gaat voorzichtig maar hij komt goed door op een 19e plaats! Doordat Tom erg voorzichtig was ligt zijn snelheid (zeker in de bochten) veel te laag. Hierdoor wordt hij al snel door een aantal rijders achter hem ingehaald. Tom laat zich niet verleiden om harder te rijden en rijdt constant (en heel voorzichtig) rond op een 24e plaats. In de laatste ronde krijgt Tom zicht op de nummer 23 en hoewel deze toch zeker een dikke honderd meter voor hem zat rijdt hij er makkelijk naar toe. Plotseling veel meer snelheid! Met een prachtige inhaalactie gaat hij in een bocht (!) voorbij en rijdt nog verder weg en komt zo binnen op een prima 23e plaats.
 
Totaal van de dag 26e. Op dit moment is de nieuwe stand voor het Nederlands Kampioenschap nog niet bekend. Maar waarschijnlijk zal hij een paar plaatsen zakken omdat twee rijders die vlak achter hem stonden vandaag voorin meestreden en veel punten wisten te scoren.
 
Volgende week: Reusel!

No Comments

Geef een reactie