Pech voor Max in Veldhoven

Max was er klaar voor. Hij voelde aan dat er goede kans was om eens een keer een manche te winnen. In de tijdtraining laat Max overtuigend zien dat hij er is! SNELSTE TIJD! Max voelt zich super.
 
1e Manche:
Hele goede start! Als tweede de bocht in. Alleen Bas Vaessen voor hem. Max zit in de tweede bocht dicht achter hem om hem direct voorbij te kunnen als ook maar een klein kansje is. Bas maakt direct al een fout en valt bij het uitkomen van de 2e bocht… Max kan hem niet meer ontwijken en valt er bovenop. Achter hem komt het hele peleton aan waarvan bijna de helft er ook bovenop rijdt. Resultaat: Een grote berg motoren met onderop die van Max… Hopeloos probeert Max zijn motor onderop te vinden. Pas als iedereen al lang weg is mag Max weer aan de wedstrijd beginnen. Dit had Max zich heeeeel anders voorgesteld. Woedend zet hij de achtervolging in. In nog geen twee ronden rijdt Max van de 42e plaats de top 10 weer binnen. Ongelofelijk wat knalt hij door het veld. Helaas ook een beetje onvoorzichtig… In de derde ronde stuitert Max na een klein schansje hard van de motor. Hierdoor verloor hij meer dan 6 plaatsen. Op de 15e plaats komt hij weer over de finish. Hij knalt weer snel naar voren. Zo mogelijk nog harder. Op de grote opstap springt hij echter zo ver dat hij bovenop de man voor hem springt. Max valt heeeeel hard. Blijft even liggen. Hij heeft veel pijn maar zoekt zijn motor en vervolgt langzaam weer zijn weg. Helaas blijkt achteraf de laatste ronde volledig onnodig te zijn geweest doordat Bas Vaessen ook weer gevallen is en helaas bleef liggen. Hierdoor werd er een rode vlag gegeven waardoor er slechts 3 ronden tellen. Dit was net het moment dat Max op de 15e plek door kwam. Gevolg: Slechtste resultaat van Max dit jaar (tot nu toe…).
 
2e Manche:
Max heeft door zijn val overal pijn. Pink, schouders, maar vooral aan zijn knie. Toch wil hij zeker starten in de 2e manche. Start was redelijk goed! Als 4e de bocht in. Dit keer niet meer in het spoor van Bas Vaessen maar ernaast. Al snel heeft Max Bas ingehaald en rijdt eenvoudig weg richting de nr.s 1 en 2. Dan springt Max ver waardoor zijn knie erg veel pijn doet. Rustig rijdt Max verder. Bas haalt hem dan ook weer in. Max blijft wel op afstand volgen. Bas gaat er weer af en Max pakt zo eenvoudig de 3e plaats.
 
Totaal van de dag: 8e. Doordat Harrie de 2e manche wint verliest Max hierdoor ook de 2e plaats in het Nederlands Kampioenschap. Met 5 punten achter Harrie staat Max nu 3e.

No Comments

Geef een reactie