Budel: Altijd lastig… (voor Tom)

Vorig jaar had Tom slechts een keer de pech dat hij niet in de A zat. Dat was dus in Budel. Dit zat dus bij Tom wel aardig in zijn achterhoofd. Onvermijdelijk brak het moment van de tijdtraining aan. Ik heb Tom lang niet meer zo zenuwachtig gezien voor een tijdtraining.
 
De eerste 15 gaan maar door… Als 10e rijdt Tom op. Dit zou niet makkelijk worden. Hij kan niet aanpikken bij de rijders voor hem en achter hem laten ze ook een gat vallen. Hij moet het dus alleen doen. Toch rijdt Tom al snel naar een 11e tijd. Dit lijkt goed te gaan. Maar het lukt hem de volgende rondes niet om zijn tijd te verbeteren. Van de 11e tijd schuift hij langzaam op naar de 15e tijd… De vlag is al gevallen en Tom is al klaar. Maar plotseling komt er nog een rijder die de 15e plaats pakt. Shit Tom naar de 16e plaats en dus naar de B. Identiek als vorig jaar. Tom zat er aardig doorheen. Baaaaalen.
 
Plotseling horen we het gerucht dat degene die 15 reed de motor van iemand anders had geleend voor het zetten van zijn tijd. Dit kan dus niet. Al gauw maakt de KNMV bekend dat deze rijder naar de laatste plaats in de tijdtraining wordt gezet en Tom dus in de A mag!!! Stront mazzel heet dit…
 
1e Manche:
Tom probeert goed weg te komen bij de start maar durft niet door te zetten. Hierdoor redelijk achteraan, maar door goed vol te houden weet hij toch aardig wat plaatsjes te pakken. Soms zit het tempo er goed in maar het blijkt moeilijk voor Tom om op deze zware baan zijn ritme te vinden. Op een prima 21e plaats komt hij uiteindelijk onder de finishvlag door.
 
2e Manche:
Weer als bijna laatste weg, maar door heel netjes en zonder grote fouten te rijden kan hij vooral in de laatste 2 ronden nog flink wat plaatsen goed maken. Eigenlijk had de wedstrijd nog 2 ronden langer mogen duren voor Tom, want dan had hij vrijwel zeker nog flink wat plaatsen goed gemaakt. Volgende keer toch iets eerder beginnen met echt hard rijden… Toch goed voor een 23e plaats!
 
Totaal van de dag: 21e
 
In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap weet Tom hierdoor weer 3 plaatsen goed te maken en te stijgen naar de 23e plaats.
 
Volgende week is Oirschot aan de beurt.

No Comments

Geef een reactie