Tom net nog in de A in Lichtenvoorde

Het was weer een drukte van belang in Lichtenvoorde. Zeker voor de MX2 was de opkomst groot. De groepen voor de kwalificatietraining werden gemaakt. Al snel bleek dat door een speling van het lot de meeste snelle rijders in de 1e groep waren ingedeeld. Bastiaan en Tom waren dus ook de klos.
 
Al snel bleek dat Tom echt zijn best moest gaan doen. Hij begon met een 18e tijd waarbij de eerste 20 doorgaan naar de A. Voordat hij het wist werd zijn 18e tijd een 21e tijd. Niet goed… Dus nog maar eens aanzetten. In de voorlaatste ronde wist hij nog maar eens bijna 2 seconden van zijn tijd af te rijden waardoor hij weer op een 18e tijd uitkwam. Dit werd door niemand meer verbeterd. Gelukkig. We hadden echt al met de B rekening gehouden maar weer weet hij zich te plaatsen voor de A al is het maar net dit keer.
 
1e Manche:
Leuk om in de A te zitten maar het nadeel van de tijd is dat je achteraan op de 2e startrij moet starten. En dit is nou echt iets wat Tom dus echt niet kan. Als 1 na laatste gaat Tom dan ook door de eerste bocht. Wat een drukte en wat een stof. Helemaal achteraan rijdt Tom heel voorzichtig de eerste ronde vanwege de enorme drukte. Dan zet Tom langzaamaan het gas erop. Uiteraard te laat om nog echt ver naar voren te rijden maar het lukt hem toch door vooral maar door te zetten nog naar de 29e plaats te rijden.
 
2e Manche:
De eerste ronden zijn een kopie van de eerste manche. Maar daar waar hij in de eerste manche geleidelijk naar voren reed lukte het hem nu maar niet om een andere rijder in te halen. Wat een strijd. Er voorbij en even later er weer achter. Het was duidelijk dat ze het elkaar erg moeilijk maakten waardoor ze voor Tom ver weg konden lopen. Toen hij hem eindelijk echt voorbij was gaf Tom flink gas en reed wonderbaarlijk genoeg zo naar een groepje van 5 man voor hem toe. De een na de ander werd snel ingehaald en  in de laatste ronde werden er nog 2 ingehaald. Goed bijtwerk van Tom waardoor hij nog op een 30e plaats wist uit te komen.
 
Totaal van de dag:31e.
 
Doordat in de stand nu de 2 manches aftrek wordt meegenomen is Tom gezakt van de 23e naar de 28e plaats. Tom is vastbesloten om bij de eerste 20 te komen dus er is nog werk aan de winkel!
 
Volgende kans om er iets aan te doen is op 11 mei in Veldhoven.

No Comments

Geef een reactie