Tom rijdt zich weer in de A op onbekend Delfzijl

Nog nooit was Tom op de baan in Delfzijl geweest. Max had er vorig jaar gereden, maar Tom had toen zelf ergens anders gereden. Max hoefde nu niet te rijden en kon zo nog even uitrusten na zijn zware weekend. Vooraf hadden we weinig vertrouwen dat Tom zich hier in de A zou kunnen rijden…
 
Maar tijdens de tijdtraining kon Tom al snel zijn draai vinden en reed steeds snellere tijden, waardoor hij steeds bij de beste 20 zat die door zouden gaan. Uiteindelijk kwam hij op een 13e plaats en haalde zo zelfs een plaatsje direct aan het hek.
 
1e Manche:
Alleen was het dit keer geen voordeel om op de 1e rij te staan omdat de bocht linksaf was en Tom helemaal rechts aan het hek moest staan en flink wat meer meters moest maken om bij de eerste bocht te komen. En zo ging Tom dus inderdaad als een van de laatsten van start. De verschillen tussen de rijders waren erg klein en inhalen was dus erg lastig. Vanaf de 38e plaats wist Tom zich naar de 31e plaats te rijden en net toen alles voorspoedig leek te gaan halverwege deze manche, knalde Tom hard van zijn motor. Hij staat met veel pijn op en laat zijn motor midden op de baan liggen. Langzaam verdringt hij de pijn en tilt zijn motor weer op en vervolgt zijn weg. Zonder bril want die was ook onder het zand gekomen tijdens zijn val. Met zijn pijn,zonder bril en een erg scheef stuur, waren de rondetijden niet meer om over te juichen. Hij reed rustig rond en kwam binnen als 39e.
 
2e Manche:
Gelukkig had hij zelf behalve veel blauwe plekken weinig opgelopen. Hij was vooral bezig hoe hij beter kon starten vanaf deze lastige plek. Tom had een super reaktie toen het hek viel en reed rondom veel andere rijders naar de eerste bocht toe. Hier was helaas Mick van Heugten gevallen en Tom kwam tussen twee andere wachtende rijders in te staan. Toen Mick zijn motor weer had opgeraapt kon Tom aan zijn 2e manche beginnen. Weer helemaal achteraan… Mick reed hem al snel voorbij en een herhaling van het resultaat van de eerste manche leek in het vooruitzicht. Tom was echter niet van plan om het hierbij te laten zitten en deed erg zijn best om zijn voorgangers in te halen. Een voor een werden er rijders binnengehengeld. Een paar ronden voor het eind zag hij Maikel Verkade nog voor zich. (Hier keek Tom altijd erg tegenop). Dit stimuleerde hem om toch nog even extra aan te zetten en wist ook Maikel nog in te halen en bij hem weg te rijden. Hij liep flink in op een groep van 5 rijders voor hem, maar jammergenoeg viel voor hem de finishvlag te vroeg. Resultaat 32e. Meer zat er vandaag niet in.
 
Tom blijft toch nog op een 23e plaats in de stand voor het N.K.  staan. Volgende wedstrijd is in Lichtenvoorde voor Tom.

No Comments

Geef een reactie