Max naar een 2e plaats in Gemert!

Wat een verschil met vorig jaar. Toen kwamen er op een drukke dag bij de 65 hoog misschien wel 30 rijders. Nu staan er iedere keer zeker zo’n 45 rijders aan de start. Hartstikke goed. Max vond het een erg mooie baan en had er erg veel zin in. Nou dan weet je al dat je spektakel kunt verwachten…


Tijdtraining:
Max wilde direct naar het achterwiel van Rene tijdens het begin van de training om zo samen een snelle tijd neer te zetten. Bij de tweede bocht ging het echter al fout. Hoewel we het zelf niet hadden gezien hoorden we van anderen dat Max flink over de kop was gegaan (wat later ook wel aan zijn helm was te zien) maar dat hij wonderbaarlijk genoeg zijn motor aan de praat had weten te houden. Opnieuw begon hij fel te rijden en reed al weer snel naar voren. Het was duidelijk dat hij er zin in had vandaag. Hij zette nog een prima 3e tijd neer.
 
Eerste Manche:
Een goede start! 4e of 5e plaats maar al bij de eerste schansen sprong Max naar de 2e plaats achter Rene. Aan het achterwiel van Rene reden ze weg van het veld. Soms liep Rene 100 meter weg en het volgende moment zat Max weer aan het achterwiel. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Max er weer aan vastgeplakt en met de vele achterblijvers die ingehaald moesten worden kon er nog vanalles gebeuren. Max probeerde Rene nog binnendoor in te halen maar werd hard aangetikt door een achterblijver. Max kon er niet voorbij en Rene werd weer eerste en Max fraai 2e met een voorsprong van zo’n 40 seconden op de rest van het veld!
 
Tweede manche:
Weer een prima start maar nu wel Harry Basten, Bas Vaessen en natuurlijk weer Rene voor zich. Harry pakte de kop en Max zat in het wiel van Bas Vaessen. Deze kon hij vandaag wel gemakkelijk voorbij en reed weer naar Rene en Harry toe. Rene en Max bleven jagen en wachten op een foutje van Harry dat er al vrij snel kwam. Beiden gingen er voorbij en Harry probeerde nog te achtervolgen maar kon niet meer aanpikken. Verder volgde er precieze herhaling van de eerste manche waarbij Rene soms wegliep maar Max er plotseling weer vlak achter zat. Weer kwam Rene net als eerste over de finish en moest Max wachten op zijn eerste manche overwinning bij de KNMV. Super gereden!
 
Max werd dus ook 2e van de dag en klom ook in de tussenstand voor het NK naar een 2e plaats!
 
De komende 2 weken gaat Max zich richten op het EK in Lierop op 26 en 27 april. Hiervoor moet hij weer op kleine wielen gaan rijden wat een hele overgang zal betekenen. We houden u op de hoogte!

One Comment

  1. Heeeeeey die Max
    Nou knap hoor wat ben jij een TOPPER Max.
    Proficiat met je tweede plaats,die eerste haal je ook nog wel.
    groetjes oma Nel x x x

    1

Geef een reactie