Tom weer in de A in Gemert

De laatste en enige keer dat Tom hier gereden had was vorig jaar met zijn eerste ONK. Toen waren de omstandigheden nog zwaarder dan nu. Het zonnetje scheen zowaar in Gemert en de baan lag er prima bij…
 
Tijdtraining:
Tom zat in de eerste groep om aan de tijdtraining te beginnen. Tom maakte al snel een foutje aan het begin van de training en kwam even lekker in het zand te liggen. Hij zat er weer snel op en kon weer verder. Toen het bordje “tijdtraining” werd neergezet gaf hij flink gas bij en reed direct een prima rondetijd die later goed bleek voor een 17e plaats. De eerste 20 gingen door naar de A en dus zat Tom weer mooi in de snelle groep.
 
Eerste manche:
Helaas betekende dit wel dat hij moest vertrekken vanaf de tweede startrij. Hij kon een valpartij bij de start mooi omzeilen en wist zo nog mooi naar het midden van het veld te rijden. Het werd een mooie wedstrijd waarbij hij werd ingehaald door mannen die bij het startincident betrokken waren maar waarbij hij ook mannen inhaalden die voor hem zaten en een foutje maakten. Op het laatst sloeg de vermoeidheid echt toe en begon hij ook foutjes te maken waardoor hij nog van de 21e naar de 24e plaats terugzakte.
 
Tweede manche:
Tom probeerde een andere taktiek bij de start maar deze mislukte helaas waardoor hij als bijna laatste aan de wedstrijd begon. In een poging snel wat andere rijders in te halen ging hij nog even flink op zijn plaat waardoor hij helemaal van achteruit aan het werk moest. Rondje na rondje werden er plaatsen veroverd waardoor hij toch nog op een 27e plek eindigde.
 
Totaal van de dag: 25e.
 
In de stand voor het NK blijft Tom op een 23e plaats staan.

One Comment

  1. Heeeeey die Tom
    Goed van jou om weer in de A te rijden.,ik doe het je niet na hoor Tom.
    Maarja ik ben ook geen croccer.
    Nou Tom de groetjes vanopa en oma x x x .

    1

Geef een reactie