Max levert mooie strijd in Alphen!

Op zaterdag waren we nog even gaan trainen in een grote zandbak. Hierbij ging Max na 20 minuten hard voorover zijn stuur er vanaf. Even dachten we het ergste. Gelukkig stond Max na een tijdje toch weer op. Schaafwonden en grote blauwe plekken waren ’s avonds het resultaat. Nou dat zou morgen wel wat worden in Alphen.
 
De baan bleek na bestudering door Max niet in zijn favorieten te worden opgenomen. Vooral het stuk over een weiland viel niet in de smaak…
 
Er waren zoveel rijders opgekomen dat er twee groepen gemaakt moesten worden. Max mocht gelijk in de eerste groep beginnen.
 
Tijdtraining:
Van de blauwe plekken van de dag ervoor had Max niet zo veel last als we gedacht hadden.  Maar van de baan had hij des te meer last. Voorzichtig begon hij en liet Rene gelijk ver weg lopen. Het was duidelijk dat hij eerst moest wennen. Nadat de tijdtraining echt begon, kwam Max al snel in de achterblijvers die hinderlijk in de weg reden moeilijk waren in te halen op de smalle baan. Hierdoor kon Max niet echt een snelle tijd neer zetten. Toch bleek dat hij later nog de 3e tijd van zijn groep had neergezet. Hij mocht hierdoor op plek nr. 5 staan voor de startopstelling.
 
1e manche:
Max had weer eens een prima start!!! En dat was hier juist erg belangrijk. Als 3e de bocht in. Hij kwam al snel aan het wiel van Job van Laarhoven maar inhalen wilde niet lukken. Ondertussen kwam Rene aan Max zijn achterwiel en deed voor hoe je moest inhalen. Max werd ingehaald en direct daarna haalde hij ook Job in. Maar het lukte Max nog steeds niet om voorbij te gaan. Op het gras reed Job iedere keer weer een stuk weg van Max maar in het bos zat Max er weer achter. In de voorlaatste bocht zat Max naast Job in een alles of niets poging, maar kwam er in een keer een man de baan op waardoor Max moest uitwijken en Job alsnog voor moest laten gaan. Toch nog een mooie 4e plaats. (met een voorsprong van 40 seconden op nummer 5…)
 
2e Manche:
Nu maar hopen dat er weer een goede start zou komen. De start was weer goed maar net niet zo goed als de eerste manche. Als 6e door de bocht en vervolgens reed Max naar voren. Op de 4e plaats werd hij opgehouden Yente Laureissen waar Max niet aan voorbij kwam. Ondertussen kwamen Harrie Basten en Job van Laarhoven aan zijn achterwiel. Als dat maar goed gaat. Rene had een superstart en ging op kop en reed ver weg bij Bas Vaessen die voor Yente reed en dus ook voor Max. Dit kon nog van alles worden… Doordat een inhaalpoging van Max mislukte op Yente kwam Harrie voorbij. Maar een ronde later kwam deze vlak voor Max ten val en kon Max het weer opnieuw gaan proberen bij Yente. Dit duurde weer even maar toen had hij hem toch eindelijk te pakken. Max reed hard naar Bas Vaessen en zat in een mum van tijd aan zijn achterwiel. Yente werd gelijk op een flinke achterstand gereden. Bas zag dit gebeuren en begon ook sneller te rijden. Max probeerde van alles om Bas in te halen maar door het smalle baantje lukte dit maar niet. Ze reden met zijn tweeën zo hard dat ook Rene weer in zicht kwam. Deze maakte nog even een foutje waardoor de hele top 3 binnen een paar seconden over de finish kwam. Max helaas op een 3e plek.
 
Totaal 4e van de dag
Tevreden, want dit had we aan het begin van de dag niet durven hopen, maar ook enigzins teleurgesteld waren we omdat we duidelijk het gevoel hadden dat er nog meer had ingezeten als het inhalen iets had soepeler was gegaan.
 
Max blijft op een 3e plaats in het NK, maar Harrie loopt een paar punten uit op Max. Bas komt 1 punt dichterbij.
 
Volgend weekend is even rust wat betreft het NK. We zullen in Ermelo aan de start verschijnen voor een clubwedstrijd.

3 Comments

 1. Hallo kereltje van mij .
  Nou je was voor mij weer erg goed hoor,om op een derde plaats te staan.
  De volgende keer laat je ze maar een poepje ruiken,en ga je ze allemaal voorbij.
  Ik weet dat je het kan ,zo’n kanjer als jij .
  nou Max tot Zondag en het berichtje van opa komt nog.
  nou dag kanjer van mij heel veel knuffels van oma Nel.
  doeiiiiiiiiii

  1
 2. Max de jonge croszandhapper.
  Hier is dan eens een berichtje van de oude zandhapper (voetbal keeper)
  Wanneer kom je weer eens crossen in de buurt,dat is leuker als op de leptop van oma.
  En schrijven is ook niet mijn sport.Max de crosser doe je best maar en op naar de eerste plaats.
  de groetjes en tot Zondag x x x x

  2
 3. deze was vav opa

  3

Geef een reactie