Tom bij de beste 20!

Toen we ’s ochtends in Westerbork wakker werden, bleek het flink gevroren te hebben. De baan was keihard! Tom baalde hier flink van want hij had gehoopt op een lekkere zandbak…
 
Tijdtraining:
Tom werd ingedeeld in groep 2 van de MX2 en dat betekende in dit geval dat hij als 3e groep mocht oprijden. De baan was toen al flink los gereden en Tom werd dus een harde baan bespaard. Hij was hier blijkbaar zo blij om dat hij maar besloot om direct een 10e tijd neer te zetten! Dit werd op het einde nog door een rijder verbeterd waardoor hij uiteindelijke een keurige 11e tijd op de klokken wist te zetten. Met als resultaat: Weer in de A!
 
1e Manche:
Na een redelijke start reed Tom toch heel netjes, waarbij hij zowel zelf werd ingehaald door snellere rijders achter hem die de start hadden gemist als andersom waarbij hij soms toch nog een plekje wist te pakken van rijders die het in het zware zand erg zwaar hadden. Zo kwam hij op een prima 23e plaats terecht.
 
2e Manche:
Dit keer wel een hele goede start van Tom. Als 9e kwam hij de bocht uit. Vervolgens probeerde hij mee te rijden maar het tempo lag toch net iets te hoog. Hierdoor werd hij ronde na ronde door rijders ingehaald na soms mooie gevechten. Toch sloeg het op een bepaald moment weer om toen rijders die hem in het begin hadden ingehaald weer in begonnen te zakken. Hierdoor viel hij terug naar de 24e plaats maar kon toch weer opklimmen tot de 20e plaats. Super. Eerste keer bij de eerste 20!
 
Totaal: 22e van de dag. Tom staat nu op een mooie 23e plaats in de stand voor het NK.

One Comment

  1. goed gedaan tom

    1

Geef een reactie