Max snelste in tijdtraining Westerbork

Max had zich erg verheugd op deze baan. Maar toen hij ’s ochtends de baan ging lopen kwam hij niet zo vrolijk terug. “Hij is keihard”. Gelukkig lieten ze eerst de “groten” rijden waardoor de baan weer veranderde in de zandbak waar Max zich op verheugde.
 
Tijdtraining:
Het moet gezegd worden: Wat een verschil met vorig jaar waar je gewoon 3 kwartier voor de tijdtraining al stond te stressen. Nu is je plaats gewoon gereserveerd op basis van de stand in het kampioenschap. Dit is voor Max veel beter. Kon gewoon lekker relaxt naar de training en op de derde plaats gaan staan. Max reed al snel op kop want hij had er echt zin in en was er helemaal klaar voor om een goede tijd neer te gaan zetten. Jammer dat na twee ronden in een keer alles werd stilgelegd met een rode vlag. Niemand wist waarom. Was er een ernstig ongeluk gebeurd? Deed de computer van de tijdwaarneming het niet? Nee hoor. Later bleek dat er mensen op het binnenterrein van de baan stonden die daar niet hoorden te staan.
Toen mochten eerst de 85’s rijden. Dat betekende lang wachten en een nog zwaardere baan. Gelijk bij het oprijden begon ook merkwaardig genoeg de tijdtraining. Max moest nu veel meer moeite doen om vrij baan te krijgen en had nu moeite om Harrie Basten voorbij te komen. Maar Harrie sprong niet zo ver als Max en Max wou zo graag voorbij dat hij Harrie raakte bij het landen. Gelukkig had Harrie niks en kon hij gewoon doorrijden. Max had hierbij zijn volledige voorspatbord vernield. Dus dacht Max: “ik pak wel even mijn reserve motor in de pits”. Dit zou echter teveel tijd gekost hebben en dus besloten we hem door te sturen. Blijkt dat het niet makkelijk is zonder voor voorspatbord. Maar Max was erg gedreven en wat doet ie: SNELSTE TIJD!!! Met een ruime voorsprong zelfs.
 
1e Manche:
Als 1e mocht Max oprijden naar het starthek. (1e keer in zijn KNMV carriere). De spanning was enorm. Max had hierdoor een niet al te beste start en kwam door op een 8e plaats. Echter binnen een ronde lag hij al op een 3e plaats direct achter Rene en Bas Vaessen en met een grote voorsprong al op nummer 4. Dit zou echt een gevecht worden tussen deze 3. Bas wist Rene in te halen en even later kon ook Max aan Rene voorbij. Max begon echt aan te dringen bij Bas maar Rene bleef ook in zijn wiel. Max moest zo vaak aan zijn roll-off trekken dat deze het op een bepaald moment begaf. Zijn bril kwam helemaal vol te zitten, waardoor Rene hem weer voorbij ging. Max gooide zijn bril af en zette weer aan. Helaas kreeg hij toen een lading zand in zijn ogen en moest de strijd opgeven. 3e dit keer maar een veelbelovend optreden.
 
2e Manche:
Max was van plan het nu anders aan te pakken. De start was iets beter (6e) maar ook nu weer snel naar voren en naar de 3e plek. Rene had ook besloten het anders aan te pakken en had kopstart en was al een aardig stuk weg. Bas zat er nog tussen en hield Max even op, maar daar wilde Max nu niet op wachten en ging hem al snel voorbij. Max reed snel naar het achterwiel van Rene en samen reden ze ver weg van de rest van het veld. Ze kwamen in de achterblijvers terecht en hierdoor liep soms Rene weer weg maar Max kwam iedere keer weer terug. In de voorlaatste bocht probeerde Max in de binnenbocht nog om Rene in te halen en maakte het wel heel spannend zo naast elkaar. Rene had echter wat meer vaart door de bocht en wist zo Max van de 1e plaats af te houden. Maar wat een prachtige wedstrijd! Super 2e plaats.
 
Totaal 3e van de dag. Ook in de stand voor het NK staat Max nu op een 3e plaats met 11 punten achterstand op Harrie Basten en 30 punten voor op Bas Vaessen.
 
Op naar Alphen (NB) op zondag voor een vervolg.

No Comments

Geef een reactie