Max meldt zich voor top 3 in Oldebroek

Hoe kan het nou doorgaan. Regen, regen en nog eens regen. Alles stond overal onder water en toch ging het door volgens de site. Zaterdagmorgen dan toch maar vertrokken naar Oldebroek. Max kon het nog steeds niet geloven. Daar aangekomen was Max echt verbaasd dat de baan er zo goed bij lag. Maar wel glad, heel glad. En daar houdt Max nou echt niet van… Hierdoor had hij er wat minder zin in als anders…
 
Tijdtraining
Max vertrouwde de baan echt niet en reed erg voorzichtig rond. Hallo!!! Je moet een tijd neerzetten. Nee hoor. Max reed rustig, zonder risico. Hij leek te zeggen: Als ik maar aan het hek sta. Hoewel het allemaal langzaam leek. Toch goed voor een 4e tijd.
 
1e Manche
Het leek alsof Max nog stond na te denken over de baan toen het hek viel. Hij schrok wakker en vertrok ook maar… Als een van de laatsten de bocht in. Nou maakt dat met 15 man niet zo veel uit maar met 43 man… Bij de eerste doorkomst lag meneer al weer op de 9e plek! Toch knap. Toen begon het inhalen moeilijker te worden. Sven reed precies dezelfde lijnen als Max en Max vond de baan nog steeds te link om andere lijnen te rijden. 3 ronden bleef hij achter Sven aanrijden. We hadden de hoop op een betere klassering al opgegeven toen hij in de voorlaatste ronde toch nog even voorbij ging. Vervolgens reed hij nog maar even zijn snelste ronde en haalde hij op 1 meter na nog bijna de man op de 4e plek in. Toch nog tevreden met een 5e plaats.
 
2e Manche
Max had besloten nu wel goed mee te starten. Maar toch was het nog niet echt om over naar huis te schrijven. Als 9e de eerste bocht in. Maar als 3e eruit… Max had plannen. Snel achter Harry Basten en Rene de Jong aan. Hoewel deze al een stuk weg waren reed Max binnen een ronde het gat dicht. Hij ging vrij gemakkelijk aan Harry voorbij en had nu alleen maar Rene voor zich. Het teste even en vrij snel was hij er voorbij. (Rene bleek een probleem met zijn achterrem te hebben). Max reed op kop!!! Nu volhouden. Hij leek weg te rijden van Harry die ook Rene had kunnen inhalen. Maar Harry gaf niet op. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Harry alweer aan het wiel van Max. Harry haalde Max nog net in en hield Max zo net van zijn eerste manche overwinning bij de KNMV af. Max was dan ook helemaal blij met zijn 2e plek. Balen….
 
Maar uiteindelijk hierdoor toch totaal 3e van de dag en zijn visitekaartje ligt er!

One Comment

 1. Hallo Max
  Nou knap hoor om op zo’n glade baan te rijden,en dan nog derde ook.
  Wat dacht je mij te glad ,je hebt gelijk hoor kereltje,ik doe het je niet na .
  Maarja ik ben oma en geen crosser zoals jij.
  nou max petje af hoor en ga zo door,wie weet zien we je dan nog eens op tv,zou te gek zijn he.
  groetjes opa en oma veel crosplezier x x x x x

  1

Geef een reactie