Druk weekend, en jammer genoeg met veel pech voor Bastiaan!

Bastiaan Klee op Westerbork
Zaterdag Oldebroek

s’Morgens weer optijd verzameld bij de Blommies, en toen in colonne door naar Oldebroek.
We hadden een leuk plekkie met z’n allen, dus ons dagje kon niet meer stuk!
 
Tijdtraining
Er werd weer in 2 groepen getraind en zat Bastiaan in de 2e groep, met z’n maatjes Stijn Blom, Mick v Heugten en Bas Smeenk.
De training ging niet zoals verwacht, Bastiaan kon niet lekker in zijn ritme komen en had slechts een 35e tijd. Niet zo best dus.
 
1e manche
Bastiaan moest als 35e in de B finale oprijden en stond jammer genoeg op de 2e start rij. Maar nog niks verloren natuurlijk!
Het bordje 15 seconden kwam omhoog en toen ging het hek omlaag!!
Hij had een slechte start en kwam als ongeveer 30e door de eerste bocht. Niet best, maar er waren nog 15 minuten + 2 rondes te gaan.
In het 2e rondje kwam hij voorbij met een partijtje stank achter zich aan, en een beetje naar beneden kijkend, want er was iets niet oke!
In het 3e rondje kwam die dan ook de baan uit, want de koppeling was helemaal naar de kl*te, en het dopje wat erop hoorde was ook zoek. De 1e manche dus niet uitgereden en een kapotte motor.
Maar gelukkig stond de 2e motor gereed voor de 2e manche.
 
2e manche
Weer op de 2e start rij.
Hij was goed weg en kwam als 10e door de eerste bocht!
Het leek erop dat alles oke was en een goeie uitslag zou komen.
Maar jammer genoeg kwam die weer langs met nu een kapotte achterrem, hij heeft zijn manche nog wel uitgereden, maar niet zoals het hoorde. Totaal was hij 32e vandaag.
 
De motors dezelfde avond nog naar Buitenhuis Racing gebracht om beide motors weer gereed te hebben voor Westerbork. En dat was gelukkig ook allemaal gelukt.
 

Zondag Westerbork.

Tijdtraining
Er werd getraind op een bevroren baan en was het ook nog aardig frisjes s’morgens.
Hij zat weer in de 2e groep vandaag voor de training.
Terwijl de training bezig was en het toch wel lekker ging, was toch de motor niet in orde, pa stond langs de kant met de andere motor en heeft Bastiaan toch nog wat rondjes kunnen rijden. uiteindelijk een 29e tijd.
 
1 manche
Bastiaan stond mooi aan het hek, dus nu had hij een hele goede start en kwam als 12e door de eerste bocht.
Hij reed lekker hard en kwam steeds langs als 10e of weer 9e.
Uiteindelijk is hij 9e geworden in de B finale. Was dus een mooi resultaat.
 
2e manche
Weer stond hij aan het hek en toen het hek viel had hij een goede reactie, terwijl ik van een afstand schreeuwde ‘gas, gas’ kapte de motor ermee! Wat nu dan weer ??!!!! Ik dacht eerst nog een foutje van mijn lieve broertje zelf, maar nee… motor opgeblazen!!! Er kwam dan ook geen beweging meer in en is hij gelijk met motor en al de baan uitgestapt. Denk je alles gehad te hebben… willen we de bus starten om alvast lekker onze kachel aan te zetten, is de accu ook nog leeg van ons vertrouwde busje!

Bastiaan blijft altijd positief
Uiteindelijk is het dus een aardig pech weekendje geweest voor ons, Bastiaan baalt er ontzettend van. Gelukkig heeft hij dan toch nog 1 manche kunnen laten zien dat hij het wel kan. Namelijk die 9e plek! Nu even lekker 2 weekjes rust voor de mannen…

One Comment

  1. Ondanks alle pech heeft Bastiaan toch goed gereden

    1

Geef een reactie