Eerste KNMV wedstrijd in Ermelo

s’Morgens om kwart over 6 vertrokken van huis om de 1e KNMV wedstrijd te rijden op Ermelo. Rond kwart over 7 waren we er al, lekker op tijd om nog een fatsoenlijke plek te vinden op het kleine rennerskwartier. Het was lekker druk, zo rond de 110 inschrijvingen bij de MX2. Daardoor werd er in 3 groepen getraind. Bastiaan reed een goede training, en had uiteindelijk een 22e tijd, dus in groep C. We waren erg tevreden.
Bastiaan grijpt de kopstart in de eerste manche van de KNMV cup op Ermelo in de MX2

In groep B zat zijn maatje Bas Smeenk en zijn team-maatje Tom Engelen en in groep A Stijn Blom en Mick van Heugten. Dus in elke groep was het weer spannend!
 
1e manche
Bastiaan was lekker rustig en relaxed, dus dat was een goed teken.
Het bordje van 15 seconden ging omhoog, de spanning steeg en tot onze verbazing had Bastiaan een dikke KOPSTART!
Hij heeft 4 rondes op kop gereden, super! Maar moest midden de wedstrijd het tempo iets verminderen en reed hij zijn manche uit met een mooie 2e plek! Zelf was hij heel trots en kwam hij met een grote glimlach van de motor. Op naar de 2e manche…
 
2e manche
De 2e manche verliep ook toppie. Hij had weer een goede reactie aan het hek en kwam als 6e door de 1e bocht. Van een 6e plek naar een 4e en was toen even in strijd met Shirley Verkade, alleen die was met de 2e man aan het ‘jagen’ en kwam daardoor ten val. Toen lag Bastiaan gelijk 2e. die plek kon hij goed vasthouden tot de finish-vlag te voorschijn werd gehaald. Uiteindelijk is hij 2e van de C groep, en 52e totaal.
 
Het was een super dagje en we zijn zeer tevreden over deze prestatie! Bastiaan had een heel goed gevoel over deze dag en kijkt nu alweer uit naar aankomend weekend, want dan zijn Oldenbroek en Westerbork aan de beurt.

One Comment

  1. Super gereden maat! We gaan dik knallen daar in Oldebroek & Westerbork! .;)

    1

Geef een reactie