Tom rijdt eerste wedstrijd KNMV 2008

Met meer dan 110 inschrijvingen bij de MX2 werd duidelijk dat het echt lekker druk zou worden. Gelukkig werd bekend gemaakt dat er in 3 groepen gereden ging worden. Alleen de eerste 10 plaatsten zich voor de A groep. Hier niet bij zitten betekende automatisch niet bij de eerste 30. Dit is toch wel een beetje de doelstelling. Maar Tom had natuurlijk maar 1x in de laatste 5 weken gereden na zijn gebroken hand…

 

 

 

Dus begon Tom ontzettend enthousiast aan zijn trainingssessie en na twee ronden in de tijdtraining had hij een 11e plaats. Nog 1 plaatsje en in de A. Toen we dit aangaven zagen we dat Tom nog eens even extra aanzette. Helaas zagen we hem even later na een foute sprong over een schans voorover gaan en samen met zijn motor een koprol maken. Tom bleef even wezenloos liggen. Kroop daarna aan de kant en het leek even of hij alles gebroken had wat hij maar kon breken. Zijn motor was ook niet meer helemaal in orde. Hij kon gelukkig nog terugrijden maar kon zijn tijd niet meer verbeteren. Uiteindelijk dus 16e tijd. Goed voor groep B.
 
Eerste manche:
Na een paar goede eerste meters werd hij toch opgesloten bij de start en moest hard knokken om zich naar voren te rijden. Tom bleef hele constante ronden rijden waardoor hij zeker in de laatste ronden nog een behoorlijk aantal plaatsen wist te pakken. Uiteindelijk 13e plaats.
 
Tweede manche:
Nu wel een hele goede start. Als 2e ging Tom door de bocht. Dit kon hij niet volhouden en viel langzaam maar zeker een paar plaatsen terug. Uiteindelijk na een foutloze rit op een 6e plaats terecht gekomen.

Totaal van de dag: 6e van de B en dus 36e totaal.
 
Op naar Oldebroek!!!

No Comments

Geef een reactie