4e plaats voor Tom in MX2A in Arnhem

Omdat niet duidelijk was of de A en B bij elkaar zouden rijden (ook verder in de Veluwetrofee wedstrijden) besloot Tom om in de A te rijden om zodoende zijn snelheid verder te verbeteren. Gezien zijn leeftijd (ondanks dat hij startbewijshouder is) mag hij gewoon in de B rijden. Aardig was dat ze vandaag wel bij elkaar reden.

 
Het waren omstandigheden die normaal niet voorkomen omdat wedstrijden onder dit soort omstandigheden (langdurige aanhoudende harde regen) altijd worden afgelast. Maar wel zeer leerzaam en zeker een enorme slijtageslag voor het materiaal. Tom had er veel zin in en ging tijdens de training erg hard rond ondanks alle modder op de baan. Met de snelheid zat het zeker goed in de training.
 
In de wedstrijd had Tom een zeer slecht lot getrokken en moest als een van de laatsten oprijden. Helemaal aan de buitenkant was nog een plekje… Tom had weer eens een superstart en ging als 2e de bocht door. Niet verkeerd! Helaas werd hijzelf er ook zo enthousiast van dat hij boven zijn kunnen ging rijden en in een bocht in de blubber onderuit ging. Jammer want het hele veld ging aan hem voorbij. Tom nam de rust, zette zijn hendels recht en ging weer op pad. Snel reed hij door het veld terug naar voren. Hierbij weer gestuit door een val in een haakse bocht waarbij hij voorover zijn stuur werd gelanceerd. Toch wist hij nog prima terug te rijden naar de 4e plaats bij de MX2A, wat ook goed was geweest voor een 1e plaats bij de MX2B.

No Comments

Geef een reactie