Max pakt 4e plaats bij KNMV in Eersel

Eindelijk was het zover. Waren de zenuwen voor Heerde nog voor niks geweest, nu moest het dan toch echt gebeuren. Een ongekend grote opkomst voor de 65cc grote wielen. Maar liefst 48 rijders schreven zich ’s ochtends in. Hoewel er normaal maximaal 40 rijders tegelijk van start mogen gaan werd nu besloten toch iedereen gelijk te laten rijden. Daarmee was het de grootste startgroep van de dag.
 
Eerst tijdtraining. Gelukkig niet meer “wie het eerst komt, wie het eerst de baan op mag”. Dit scheelt zo maar een half uur wachten. Nu moest er worden opgesteld op basis van rijnummer. NIet zo heel gunstig als je met 97 rijdt… Maar wel leuk omdat direct na hem Bas Vaessen met nr. 98 mocht vertrekken. Samen reden ze dan ook snel door het veld op. Een leuk gezicht omdat je zo ziet waar ze ongeveer zitten… Lang stond Max op een 4e tijd totaal. Niet slecht, maar Max zette in de laatste ronde nog een keer aan en liet zo de 2e tijd noteren!!! Wawh, echt super. Net na zijn maatje Rene de Jong.
 
De eerste manche:
Max was erggggg zenuwachtig. Een slechte start was het gevolg. Daarna moest hij gaan inhalen, maar het wou niet echt vlotten. Langzaamaan kwam hij op de 6e plaats terecht. Ronden lang bleef hij in het wiel rijden van Mike van Kasteren. Zonder een serieuze poging liet Max het er gewoon bij zitten. Niet echt best… Het was duidelijk dat de zenuwen het rijden zeer sterk beinvloeden. 6e is natuurlijk niet slecht maar het had veel beter gekund.
 
De tweede manche:
Opnieuw een slechte start… Waar is de oude Max gebleven die alleen maar kopstarts had? Maar in tegenstelling tot de eerste manche zette Max nu wel zijn tanden in de wedstrijd. Elke kans om in te halen werd benut.  Natuurlijk niet makkelijk en soms duurde het ook nog best lang maar zo reed hij toch nog vanuit het midden van het veld naar de 4e plek! Hij was zelfs hard onderweg naar de nr’s 2 en 3 maar net voordat hij ze kon verschalken was het afgelopen. Prima 4e plaats.
 
Goed voor een 4e plaats totaal! Mooi begin van wat een mooi seizoen kan worden.

One Comment

  1. Hallo die Max

    goed gedaan kereltje,en dan al gelijk een vierde plaats,knap hoor.
    En de volgende keer niet meer zo zenuachtig zijn he,maar ik heb makkelijk kletsen he.
    nou Max tot de volgende race doeiiii knuffels opa oma xxxxxxx

    1

Geef een reactie