Max 2e bij de 85cc kw op SALZ

Max houdt nu eenmaal niet van gladde banen. Dus het was wel goed voor Max zijn ervaring dat de baan op de Hei keihard bevroren was. De training ging het al erg voorzichtig. Het is duidelijk dat het echt een zandvreter is.
 
In de eerste manche was Max te laat over het hek. Hij kwam als vijfde de eerste bocht uit en wist snel naar  de 4e plaats te rijden. Maar ohhh het was glad. Dus toch maar een beetje rustig aan. Ronden lang reed hij achter Rowin en Bas. Roy van Heugten was inmiddels al een halve baan verder dus die pakte met gemak de overwinning. Toen Max dan toch Rowin en Bas had ingehaald en op de 2e plaats lag ging hij weer voorzichtig rijden waardoor zijn voorsprong weer verloren ging. Max maakte een foutje en Rowin en Bas haalden Max weer in. Terug bij af. Toen maakte Rowin een foutje en kon Max toch nog op de 3e plaats eindigen.
 
Bij de 2e manche was de baan al weer een heel stuk ontdooid en er waren heel wat meer sporen, knippen en gaten. Hier houdt Max erg van. Roy pakte kopstart en kreeg Max direct achter zich aan. In een van de eerste bochten maakte Roy een foutje en kon Max de kop overnemen. Max liep ver weg van de rest van het veld maar Roy was vastbesloten om het hier niet bij te laten zitten. Ronde na ronde liep hij in op Max. Deze was het in de laatste ronde juist iets rustiger aan gaan doen. Toen Roy aan zijn achterwiel zat leek het alsof Max hem gewoon voorbij liet. (Maar hij rijdt toch bij de 85?) Max was even vergeten dat hij niet bij de 65 maar bij de 85 meedeed. Dan nog weet ik zeker dat Roy hem had ingehaald en de dagoverwinning had gepakt. Max werd toch nog fraai 2e van de dag.

One Comment

  1. hallo die max erg he op zo”n bevroren baan he ,maar knap van je dat je het zo goed heb gedaan.
    en proficiat met je tweede plaats,opa en oma doen het je niet na hoor.
    nou max veel plezier nog groetjes opa en oma

    1

Geef een reactie