Tom heeft een zwaar weekend

Eerst stond zaterdag Westerbork op het programma. Zware baan en Tom reed in de A. Hoewel Tom tijdens de training prima rond ging had hij weer eens pech met de start. Slecht nummer, slechte plek aan het hek en ook nog eens slecht weg. En ja hoor voor hem vielen twee rijders en Tom stond vast en opgesloten. Weg goed voornemen en kansen op een goede plek.

Hoewel hij als laatste vertrok reed Tom weer een inhaalrace. De tweede manche was beter maar het lukte niet om goed vooraan te komen. Er is duidelijk meer snelheid nodig.

 

Zondag Harskamp 1e Manche

Zondag stond de laatste wedstrijd van Harskamp op het programma. Tom stond op een verdienstelijke 8e plaats in het klassement en had zeker goede voornemens. Weer zag de training er goed uit. Maar de eerste manche gaf weer een ander beeld. Tom was slecht weg en nam daardoor veel risico om verder naar voren te komen. Al in de eerste ronde sprong Tom i.p.v. over, naast de tafel en belandde met zijn hand tegen een boom. Op een zelfde manier brak hij twee jaar geleden zijn hand. Maar gelukkig kon Tom nu toch nog zijn wedstrijd vervolgen en begon vanaf de 36e plaats terug te rijden… Het lukte toch nog omĀ  11e te worden ondanks dat hij de laatste ronden erg veel last van zijn hand had.

 

Zondag Harskamp 2e Manche

Hoewel Tom flink last had van zijn hand wou hij toch de 2e manche rijden. Start was weer slecht. Maar gelukkig kon hij net een valpartij ontwijken. Als 17e begon Tom en kon langzaamaan naar voren rijden. Het lukte om naar de 8e plaats te rijden, maar kreeg toch weer last van zijn hand en kon het tempo niet meer volgen. Hierdoor kon een andere rijder nog voor hem komen en eindigde Tom op de 9e plaats. Dit is ook precies de eindstand in Harskamp Wintercup! Niet slecht voor het eerste jaar op je 14e…

One Comment

  1. He Tom

    Hoorde het net!! Dat is pas balen zonet aan het begin van het seizoen al je hand in het gips. We hopen dat je de motor snel weer kunt starten hoor.

    Heel veel beterschap vanuit dit Zwolle

    1

Geef een reactie