Max wint ook in Westerbork!

De eerste wedstrijd op zijn nieuwe Buitenhuis KTM 65SX! Max pakte in de training al snel de leiding en samen met René de Jong gaven ze een voorproefje van wat komen zou.

1e Manche
De wedstrijd werd samen met de 85ccB laag/hoog gereden. Max had een niet al te beste start maar reed al snel naar een derde plaats. René de Jong zat al snel vlak achter Max en zette vol de druk erop. Max kon hem niet houden en René ging voorbij. Max kon wel goed aanpikken en haalde de 85cc hoge wielen die voor hun reed allebei in. René wist ook al snel de kop over te pakken van de overgebleven 85cc hoge wielen rijder. Toen deze rijder in de gaten had dat er nog een 65je in zijn achterwiel zat deed deze er alles aan om niet voorbij gereden te worden. Max deed wat hij kon maar hij werd er tot drie keer toe bijna vanaf gereden. Dit duurde bijna anderhalve ronde, maar toen kon Max hem heel fraai voorbij. René was al een stuk weg maar Max reed langzaam weer naar René toe! Helaas was de wedstrijd te kort om nog wat terug te doen en op zo’n 10 meter afstand van René werd Max 2e.

2e Manche
De 2e manche hadden René en Max weer eens een superstart en reden al snel met zijn tweeen aan kop van het veld. Het leek wel of de anderen stilstonden zo hard gingen ze tekeer. De 85’s hadden geen schijn van kans en er ontstond een mooi gevecht tussen de twee vrienden. René de Jong wist iets weg te lopen bij Max, maar deze gaf niet op. Met enorm verre sprongen en snel bochtenwerk wist Max weer in het achterwiel te komen van René en de druk er vol op te zetten. Ondertussen waren ze bezig om het grootste gedeelte van het deelnemersveld al op een ronde te zetten. René maakte een klein foutje en Max wist direct te profiteren! Max bouwde zijn voorsprong verder uit en pakte zo de overwinning!!! Eindelijk weer eens van René gewonnen.

Dit was genoeg voor de dagoverwinning maar niet voor de winst in de Wintercup van Westerbork. René had de vorige 2 manches gewonnen waardoor Max fraai 2e werd in deze Wintercup in Westerbork. Met bloemen, beker en een tevreden gevoel kon Max weer naar huis.

No Comments

Geef een reactie