Harskamp blijkt weer goeie training voor Tom

Soms zit het mee en soms zit tegen. Vandaag (3 feb.) was dus zo’n dag dat het zeker niet meezat. De training ging nog super waarbij Tom makkelijk met de snelsten mee kon…Maar bij de start van de 1e manche bleek het standaard zadel (omdat zijn extra laag zadel in reparatie is) toch iets te hoog. Hierdoor loopt zijn motor in het starthek en mag hij als laatste aan de wedstrijd beginnen. Tom rijdt hard door het veld naar voren en komt uiteindelijk bij een gevecht om de 8e plaats hard ten val. Dit kost veel kracht en vooral veel plaatsen. Tom staat nog op maar de tijd is te kort om nog ver naar voren terug te rijden. Hij komt uiteindelijk op een teleurstellende 14e plaats binnen.

Tom was erg gebrand om de 2e manche beter van start te gaan. Nu maar eens met verhoginkje proberen bij de start. Ziet er beter uit maar bij de start blijkt hij veel te weinig druk op het achterwiel te hebben waardoor het wiel eerst staat te spinnen voordat de motor op gang komt. De eerste ronde komt hij door op een 26e plaats en hij heeft veel moeite op de loodzware baan om de slingerende voorgangers in te halen. Pas halverwege komt het tempo er pas goed in en begint hij door het veld heen te snijden. Helaas te laat om nog in de top terecht te komen maar genoeg voor een 8e plaats.

Volgende week zondag is de laatste in de reeks van Harskamp winterwedstrijden. Dit wordt de laatste kans om nog in de bekers te rijden.

No Comments

Geef een reactie