Jaap van der Kooy rijdt al jaren op door Buitenhuis geprepareerde motoren

Jaap van der Kooy rijdt al jaren Enduro’s en marathonritten. Hij zou dan ook de Parijs-Dakar Rally 2008 gaan rijden op een Buitenhuis Racing KTM Rally 525.
 
 

De keuring van Jaap’s KTM verliep uiterst soepel. De door Buitenhuis Racing opgebouwde machine voldoet dan ook geheel aan het beeld van een rallymotor zoals Jaap dat heeft. Een uiterst vrolijke en ontspannen Van der Kooy vertelt:  “Herman Buitenhuis is voor mij De Dakardokter nummer 1, ik heb daardoor een onbegrensd vertrouwen in deze machine. Bij de keuring moesten we één kabeltje vervangen, verder was alles prima in orde, echt heel gemakkelijk. Dit is dezelfde machine als vorig jaar, weliswaar met een ander blok en een andere achterbrug, maar verder verschilt alleen de kleur.

Mijn sponsor Ton van Bemmelen zorgde ervoor dat dit jaar wit de kleur is waar ik in rij, het ziet er trouwens ook erg goed uit zo. Het gaat me echt lukken dit jaar, ik ben goed fit, misschien wel weer fitter als vorig jaar!  Alles is geregeld zoals het hoort, alleen een onvoorziene kleinigheid kan me van de finish weerhouden. Ik ben in vorm, er is niet bezuinigd op materiaal en werk, ik weet niet wat ik nog meer zou kunnen doen om deze Dakar tot een succes te maken! De eerste proeven worden heftig, het regent hier onvoorstelbaar hard dus de baan wordt een grote puinhoop. Ik ga straks dan ook voor heelhouden, gewoon zorgen dat ik ongeschonden op de boot kan stappen. Mijn voordeel is dat ik rustig naar het eind kan rijden zonder me gek te laten maken. Morgen nog een dagje kalm aan en dan zaterdag aan de bak, ik heb er enorm veel zin in!”

RTL heeft een interview afgenomen met Jaap. Daarin antwoord op de vragen: “Hoe gaat het met je? Hoe sterk ben je? Ga je het halen? Het rtl interview met Jaap is terug te zien op de website van RTL. Klik hier om het interview met Jaap te zien.

Bron: www.jaapvanderkooy.nl

No Comments

Geef een reactie