Tom Engelen: 1e Wintercup Harskamp

Drie weken geleden had Tom ondervonden dat Harskamp toch altijd andere koek is dan andere wedstrijden. Rijders van heinde en ver trekken op zondag naar Harskamp om daar een van de zwaarste banen van Nederland te trotseren.

 

Training:
Shit! Waar is Tom. Blijkt hij op pad gestuurd door de organisatie om even de baan te inspecteren met de motor. Rondje van de zaak dus. Tom gaat daarna als eerste van het grote deelnemers veld van start met de training. Tom lijkt wel vleugels te hebben. Hij vliegt echt over de baan. Alleen zijn maatje Tom Meijer komt hem nog even voorbij. Super getraind.

 

Eerste serie:
Erg druk dus. Te druk om met zijn allen van start te gaan. Vandaar dat er in series gereden gaat worden, waarbij de eerste 12 van de serie zich automatisch plaatsen voor de finale. Daarnaast is er nog een herkansing voor degenen die het niet gehaald hebben. Hiervan kunnen de eerste 6 zich ook nog plaatsen voor de finale. Tom gaat van start met de opdracht om vooral te proberen om bij de eerste 12 te komen. Tom gaat samen met Kippersluis voorop het hele veld de bocht in. Tom probeert Kippersluis nog even binnendoor in te halen maar dat lukt net niet. Tom voert vervolgens flink de druk op. Hierdoor raakt Kippersluis uit balans en verliest in een knip de macht over het stuur. Tom weer op kop… Hij wordt later in de race nog wel voorbijgereden maar heeft hierbij de opdracht in zijn achterhoofd waarbij het dus vooral gaat om geen risico’s nemen. Met gemak rijdt hij op een 2e plaats over de finish.

 

Finale:
In de fuik heeft hij de eer om tussen de twee top Meijers in te mogen staan. Hun hadden in de tweede serie het hele veld geleid. De start was niet super maar bij de eerste zes zat Tom wel in de eerste bocht. Tom wordt het door een aantal snelle mannen erg lastig gemaakt om verder naar voren te rijden. Hij zou er echt voor moeten gaan knokken. Hij voert de druk dan ook flink op. Zijn voorganger gaat hierdoor in de fout maar Tom kan hem niet meer ontwijken en rijdt er bovenop. Daar gaat het podium… Tom vervolgt zijn wedstrijd redelijk snel en rijdt snel terug naar de 8e plaats. Elke plaats verder naar voren zou weer knokken worden. Een voor een haalt hij ze in. Maar op de 5e plaats leek het onmogelijk nog verder naar voren te rijden. Tom gaat flink tekeer en weet toch nog hard de grote achterstand om te buigen in een voorsprong en zo toch een ongelofelijke derde plaats binnen te slepen met zijn 2-taktje.

 

Totaal van de dag: 3e

No Comments

Geef een reactie