Tom Engelen: 1e Wintercup Nunspeet

Koud!!!  Maar Tom kreeg het al warm bij het zien van al die MX2 rijders die zich kwamen melden. Het zouden er in totaal zo’n 70 zijn! De baan lag er wel super bij maar voor Tom zou het ook de eerste keer worden dat hij met een wedstrijd in Nunspeet de hele baan zou rijden.

 

Training:
Tom reed al snel aan kop tijdens de training, zodat hij de baan goed kon verkennen. Maar het duurde niet lang voordat hij alweer tussen de langzamere deelnemers terecht kwam. Het was daarna enorm gevaarlijk door de dikke viertakten die maling aan lijnen hadden en van de ene kant naar de andere kant swabberden. Tom had de grootste moeite om er niet vanaf gereden te worden maar zigzagde er iedere keer net tussendoor.

 

Eerste Serie:
Besloten werd in verband met de grote opkomst om de deelnemers in twee series te laten rijden. Tom zat in de eerste serie. Met 35 man van start. Tom was slecht over het hek. Maar daar waar hij met zijn 85 kansloos zou zijn geweest, blijkt dat de 144 over enorm veel kracht beschikt, waardoor hij alsnog als eerste door de bocht gaat! Ongelofelijk. Tom bouwt direct een grote voorsprong op die vervolgens tot bijna een halve ronde oploopt. Met ogenschijnlijk groot gemak rijdt Tom van start tot finish op de eerste plaats.

 

Finale A:
Bijna een herhaling van de eerste manche. Hoewel niet als eerste door de bocht heeft hij in de 2e bocht de koppositie al weer in handen. Weer loopt hij rustig weg bij zijn achtervolgers. Daarna werd er achter Tom erg hard geprobeerd om weer dichterbij te komen wat ook lukte. Wat hun niet wisten was dat Tom rustig op kop reed zonder ook maar enig risico te nemen. Door de invallende duisternis werd de wedstrijd iets ingekort en werd Tom weer als 1e afgevlagd!

 

Dagtotaal: 1e

No Comments

Geef een reactie