Max Engelen: 1e Wintercup Nunspeet

Het was echt winterrrrr. Brrr echt koud. Maar wel lekker.   Zonnetje erbij! En wat een volk. Echt druk.

Training:
Wat een drukte. Max had geen zin om op het kleine 65 baantje te rijden en rijdt daarom met de 85cc mee. Max had zijn maatje Rene ook weten over te halen om ook met zijn 65 mee te doen. Met de training ging het de eerste ronde echt super hard maar daarna kwam Max al tussen de wat langzamere deelnemers terecht die net de baan waren opgereden. Het werd een grote slalom tussen de andere deelnemers door. Gelukkig kon hij een paar keer op tijd remmen en net sommige zigzaggers ontwijken.

 

Eerste Manche:
Besloten was om de 85cc laag en hoog apart van elkaar te laten rijden. Maar goed toch nog zo’n 35 rijders dus dikke dubbele startrij. Max was supergoed weg en samen met Rene pakten ze met hun 65je de kop! Max kon het giga tempo van Rene niet volgen en een paar hele snelle 85ers kwamen nog voorbij. Max kon uiteindelijk een prima 5e plaats binnenhalen.

 

Tweede Manche:
Weer een superstart samen met Rene als eersten door de bocht! Gaaf dat dat kan met zo’n 65. Max reed hard maar kon het tempo van de kopmannen niet volgen. Hij had een flinke strijd met Roy van Heugten om de 5e plaats. Om en om reden ze op de 5e plek maar Roy trok uiteindelijk aan het langste eind en werd Max 6e.

 

Dagtotaal: 6e.

No Comments

Geef een reactie