Tom Engelen: Openbeker Harskamp

Aan het begin van het winterseizoen opent Harskamp altijd traditioneel met een openbeker wedstrijd die nog niet meetelt voor de Harskamp Cup die hierna over 6 wedstrijden wordt gereden in meestal zeer zware omstandigheden. Tom was na zijn prachtige resultaat in Ermelo vol zelfvertrouwen en dat is ook wel nodig in Harskamp. Hier komen namelijk altijd erg veel MX2 rijders op af vanwege het unieke karakter van de baan.

Training:

Heel druk! Tom rijdt echter weer goed mee met de snelleren en went snel aan de nieuwe motor op deze baan. Je ziet hem echt genieten. Voetje los, vol gas op een recht stuk, wahw!

Eerste Manche:

Vol hek, zelfs dubbele rij! 37 man staan er klaar om van start te gaan. Tom staat gelukkig aan het hek. Het starten vanaf beton ligt Tom echter totaal niet. Start is dan ook niet al te best en middenin de groep komt Tom door de eerste bocht. Hoewel hij enigszins voorzichtig begint komt de snelheid er steeds meer in. Hij wint verschillende gevechtjes en weet zo al snel een aantal plaatsjes naar voren te rijden. Vooral op het laatst loopt hij weer in op een aantal rijders voor hem en weet zo in de laatste bocht nog een plaatsje te pikken en wordt zo nog 7e!

Tweede Manche:

Start is identiek aan de eerste manche, maar Tom heeft nu het tempo duidelijk nog iets opgeschroefd. Snel rijdt hij naar een 7e plek! Er ontstaat een prachtig gevecht met de man die in de eerste manche nog 2e werd en het lukte Tom om nog een plaatsje te pakken en zo op een geweldige 6e plaats te eindigen.

Totaal van de dag: 6e (net niet in de bekers..)

No Comments

Geef een reactie