Tom Engelen: Clubwedstrijd Ermelo

Het was voor Tom natuurlijk de eerste keer in Ermelo met zijn 144. De vorige wedstrijd in juli was nog op zijn 85. Tom was dan ook erg benieuwd hoe het springen zou gaan met de 144 want dat had hij nog niet goed kunnen uitproberen. Tom reed mee met de MX2 junioren.

Training:

Tom moest echt even wennen aan de baan. Toch draaide hij vrij snel lekker zijn rondjes en samen met Tyrone van Ee reden ze met hun KTM 2 takten goed in de rondte tussen al die dikke 4-takten. Benieuwd wat dat zou worden…

Eerste Manche:

Toch een aardig gevuld starthek voor een clubwedstrijd. 28 man aan de start! Starthek valt… Tom knalt over het startveld en rijdt zo een aardig gat aan zijn kant, maar van de andere kant komen er ook nog een paar aangevlogen… Waw Tom houdt het gas er aardig op en gaat als 7e door de eerste bocht. Er vinden prachtige gevechten plaats waarbij duidelijk wordt dat hij de viertakten (behalve Mick Meijer…) goed aan kan. Hij rijdt naar een 4e plaats maar komt in de laatste ronde nog in aanraking met een achterblijver. Gaat er even vanaf, maar weet toch nog een 5e plaats te pakken.

Tweede Manche:

Let op de nr. 14 aan de buitenkant!

Weer een goede start voor Tom! Niet als eerste maar het scheelt niet veel. Mooi gezicht zo’n klein mannetje tussen die zware viertakten. Tom maakt er een mooi gevecht van en loopt in het begin aardig weg van zijn achtervolgers maar in de loop van de wedstrijd komen ze toch weer aardig aan zijn achterwiel. Hij weet echter zijn 3e plaats prima te verdedigen, en wordt zo 3e!

Dagtotaal: 3e

 

No Comments

Geef een reactie