Max Engelen: Clubwedstrijd Ermelo

Het was voor Max de eerste keer dit jaar dat hij aan een clubwedstrijd van Ermelo kon meedoen. Omdat hij zag dat Ruben Kroon er was besloot Max om niet met de 85cc maar gewoon in zijn eigen klasse mee te rijden. Ruben kan op deze baan namelijk erg goed uit de voeten en dat beloofde dus toch een hele leuke wedstrijd te worden. Max had er echt zin in!

Training:

Max reed achter Ruben de baan op om zo de baan goed te leren kennen. Het was tenslotte een tijd geleden dat Max hier had gereden en Ruben had enkele weken geleden nog aan de Veluwe Trofee meegedaan (en gewonnen). Toen Max de baan wel gezien had reed hij Ruben voorbij om nog even de baan op snelheid te testen.

Eerste Manche:

Toch een aardig gevuld starthek voor een clubwedstrijd. Max pakte op zijn gemak kopstart maar vergat daardoor goed door te gaan in de eerste bocht. Ruben kwam langszij en samen sprongen ze over de tafel. Echter in de eerste bocht vond Max het mooi en pakte resoluut de leiding. Max wou niet al te veel risico nemen en liet Ruben mooi volgen. Als hij merkte dat Ruben weer iets dichterbij kwam gaf hij weer iets meer gas en hield hem zo op een keurige afstand. Dit veranderde niet meer Max wint deze manche.

Tweede Manche:

Weer kopstart en nu gaf hij wel goed gas in de eerste bocht waardoor hij al snel aan de leiding gaat. Dit keer besluit Max om het gas er maar gelijk goed op te zetten. Ruben kan nu niet meer volgen. Max loopt gemakkelijk steeds verder weg en wint overtuigend met bijna een minuut voorsprong op Ruben.

Dagtotaal: 1e

No Comments

Geef een reactie